Notebookcheck Logo

Resident Evil 4 Remake uitgebracht voor iPhone, iPad, Mac met 50% korting bij lancering

De zeer goed beoordeelde AAA-titel is nu verkrijgbaar in de App Store (Afbeelding Bron: Resident Evil via YouTube)
De zeer goed beoordeelde AAA-titel is nu verkrijgbaar in de App Store (Afbeelding Bron: Resident Evil via YouTube)
Resident Evil 4 (de remake) is zojuist uitgebracht voor iOS, iPadOS en MacOS. Terwijl de eerste download om het spel uit te proberen gratis is, wordt het volledige spel ontgrendeld met een in-app aankoop die voor een beperkte tijd met 50% is afgeprijsd.

Capcom heeft zojuist de nieuwe Resident Evil 4 (remake) op Apple 's App Storewaardoor het beschikbaar is voor de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, en ook voor iPads en Macs met de M1 of latere chips. Men kan een deel van het spel gratis downloaden en spelen, maar voor het ontgrendelen van het volledige spel is een in-app aankoop nodig. Een 50% lanceringskorting brengt de prijs omlaag van $60 naar $30, maar het is alleen beschikbaar tot 17 januari.

Op de iPhone heeft het spel 30 GB ruimte, iOS 17 en de A17 Pro-chip nodig, wat betekent dat het momenteel alleen op de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max draait. Op iPad of Mac vereist het 70 GB aan ruimte, iPadOS 17 of MacOS 13 en hoger, en draait het op apparaten met M1 of nieuwere chips. Het spel is compatibel met PlayStation, Xbox of andere draadloze controllers. Resident Evil 4 heeft "universele bijval" gekregen van review aggregator Metacritic, en 98% van de 193 critici bevelen het spel aan op OpenCritic.

Dit is niet de eerste Resident Evil-game die naar Apple's ecosysteem wordt gebracht - Resident Evil Village werd ongeveer een jaar na de oorspronkelijke release geport naar MacOS, en naar iOS en iPadOS een jaar daarna, in oktober van dit jaar. Het werd zeer geprezen omdat het een speelervaring biedt die de Xbox- of PS5-consoles evenaart, zelfs op Apple's apparaten. De RE 4-remake werd dit jaar echter pas in maart gelanceerd. In tegenstelling tot RE Village ondersteunt deze remake Universal Purchase, waardoor klanten een enkele app-aankoop kunnen doen voor meerdere Apple apparaten.

Tijdens de lancering van de iPhone 15 toonde Apple trots de gamingvaardigheid van de A17 Pro-chipdie is uitgerust met hardware-gebaseerde ray-tracing. Klanten kunnen verwachten dat er binnenkort nog meer AAA-games naar iOS komen, waaronder de death Strandingdat onlangs werd uitgesteld naar een lancering in 2024.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Resident Evil 4 Remake uitgebracht voor iPhone, iPad, Mac met 50% korting bij lancering
Vishal Bhardwaj, 2023-12-21 (Update: 2023-12-21)