Notebookcheck Logo

RedMagic Shadow Blade 2: nieuwe gamecontroller voor smartphones met veel invoermogelijkheden en USB Type-C

Shadow Blade 2: nieuwe gamecontroller van RedMagic
Shadow Blade 2: nieuwe gamecontroller van RedMagic
RedMagic heeft een nieuwe gamecontroller gelanceerd. Deze is ontworpen om het besturen van videogames op smartphones te vereenvoudigen en biedt talloze invoeropties.

De fabrikant Nubia heeft ook een merk RedMagic opgericht, waaronder zowel gaming-smartphones en bijbehorende accessoires voor videogamers worden aangeboden. Het productassortiment is niet strikt beperkt tot mobiel gamen, maar omvat bijvoorbeeld ook monitoren of invoerapparaten. De verkrijgbaarheid in Duitsland is beperkt en in ieder geval niet altijd permanent.

Met de Shadow Blade 2 heeft het bedrijf nu een nieuwe gamecontroller geïntroduceerd. Deze is bedoeld voor gebruikers die graag veeleisende videogames spelen op een smartphone en deze ook op de juiste manier willen bedienen - smartphones bieden nu genoeg prestaties voor veeleisende videogames.

De Shadow Blade 2 is een controller met een vrij conventioneel ontwerp. In principe wordt een smartphone in de controller gestoken, die vervolgens op de controller wordt aangesloten. In dit geval wordt de verbinding gemaakt via USB Type-C, wat zorgt voor een lage latentie en waardoor de Shadow Blade 2 zonder batterij kan werken. De controller heeft ook een 3,5-millimeter jack-uitgang.

Zoals nu absoluut gebruikelijk is, heeft de controller twee analoge sticks, een richtingspad en actieknoppen. Er worden Hall-sensoren gebruikt. Er zijn vier schouderknoppen en twee extra knoppen op de achterkant. In principe kunnen triple-A games ook worden bestuurd via bijvoorbeeld streaming. De controller kan in China besteld worden voor het equivalent van ongeveer 77 euro, maar er is nog geen informatie over de prijs of beschikbaarheid in Europa.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 11 > RedMagic Shadow Blade 2: nieuwe gamecontroller voor smartphones met veel invoermogelijkheden en USB Type-C
Silvio Werner, 2023-11-26 (Update: 2023-11-26)