Notebookcheck Logo

Prijzen van laptops zullen in de tweede helft van 2022 stijgen

In plaats van goedkoper, kunnen laptopprijzen na juni stijgen
In plaats van goedkoper, kunnen laptopprijzen na juni stijgen
Wegens de hogere productiekosten en de intense problemen met de toeleveringsketen, logistiek en assemblage van componenten "overwegen" de grote laptopproducenten een prijsstijging voor de tweede helft van het jaar. De aanhoudende Covid-19-afsluitingen in China en de leveringsproblemen als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne worden als de belangrijkste boosdoeners genoemd.
Daniel Zlatev, 🇺🇸 🇪🇸 ...

Geconfronteerd met de stijgende kosten van onderdelen en de toegenomen druk op de toeleveringsketen als gevolg van de wijdverspreide COVID-19-afsluitingen in China, alsook het aanslepende conflict in Oekraïne,overwegenlaptopfabrikanten "hun prijzen te verhogen om rekening te houden met de stijgende logistieke en andere kosten in de tweede helft van 2022", melden Taiwanese media.

China heeft met tussenpozen uitgestrekte bevolkingscentra gesloten die belangrijk zijn voor de goede werking van de consumentenelektronica, EV en andere industrieën, wegens COVID-19-uitbraken aldaar. Anderzijds verergerde de Russische invasie in Oekraïne de stijgende trend van de grondstoffen- en energiekosten die zich voordien al voordeed, door tekorten aan de mix toe te voegen en een perfecte storm van uitdagingen voor de toeleveringsketen te creëren.

Als de prijsstijgingen van laptops in het tijdsbestek juni-december inderdaad werkelijkheid worden, zouden ze vlak na de precies omgekeerde trend komen voor een drastische daling van de prijzen van dure grafische kaarten vanhttps://www.notebookcheck.net/GPU-prices-continue-to-crash-as-average-board-price-on-eBay-falls-dramatically-in-the-first-two-weeks-of-March.608366.0.html in de NVIDIA RTX3000 serie, evenals de prijzen van nieuwe computers in het algemeen. Eind maart nog, laptop makers bereidden zich voor om hun prijzen te verlagen om meer voorraad te verplaatsen, aangezien de pandemische lockdowns en het fenomeen thuiswerken begonnen af te nemen, waardoor de vraag daalde

Nu waarschuwen dezelfde bronnen uit de toeleveringsketen van de notebook ODM en OEM industrie echter dat de prijzen van laptops weer kunnen gaan stijgen. Elke fabrikant wordt geconfronteerd met unieke leveringsproblemen, echter, dus de prijskaartje veranderingen misschien niet gelijk over de hele linie, of gebeuren op hetzelfde moment.

Koop de Razer Blade 15 Gaming Laptop met NVIDIA GeForce RTX 3080 op Amazon

Bron(nen)

Digitimes(paywall)

Daniel Zlatev
Editor of the original article: Daniel Zlatev - Tech Writer - 278 articles published on Notebookcheck since 2021
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 240853 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 04 > Prijzen van laptops zullen in de tweede helft van 2022 stijgen
Daniel Zlatev, 2022-04-27 (Update: 2022-04-27)