Notebookcheck Logo

Prachtige renderfoto's tonen de gestroomlijnde Hyundai Ioniq 6 elektrische sedan

Een YouTube-kanaal heeft nieuwe renderfoto's vrijgegeven van Hyundai's aankomende elektrische sedan, de Ioniq 6 (Afbeelding: GotchaCars)
Een YouTube-kanaal heeft nieuwe renderfoto's vrijgegeven van Hyundai's aankomende elektrische sedan, de Ioniq 6 (Afbeelding: GotchaCars)
Op deze prachtige, maar speculatieve renderfoto's ziet de langverwachte elektrische sedan eruit als een serieuze concurrent voor gevestigde EV's als de Tesla Model 3 of de onlangs gelanceerde BMW i4.

Net als veel andere gevestigde autofabrikanten worden de Zuid-Koreaanse merken Kia en Hyundai langzaam maar zeker serieuze concurrenten voor EV marktleider Tesla. In een poging om een elektrische sedan te creëren die uiteindelijk de populaire Tesla Model 3werkt vooral Hyundai aan een elegantere tegenhanger van de stijlvolle Ioniq 5.

Een vrij onbekend YouTube-kanaal met de naam "GotchaCars" heeft nu een video vrijgegeven die de waarschijnlijk meest verfijnde onofficiële renderfoto's van de Hyundai Ioniq 6 tot nu toe bevat. Hoewel de foto's gebaseerd zijn op de bekende spionagefoto's van een gecamoufleerd prototype van de elektrische sedan, is het mogelijk dat het uiteindelijke ontwerp van de Koreaanse autofabrikant er op sommige punten anders uitziet. Hoe dan ook, de Hyundai Ioniq 6 op deze foto's heeft een zeer aantrekkelijk gestroomlijnd ontwerp dat ongetwijfeld veel kopers zou vinden op de de wit-hete elektrische auto markt.

Net als het kleinere zustermodel zal de Hyundai Ioniq 6 gebaseerd zijn op het "E-GMP" platform van het bedrijf, en hij zou kunnen voortbouwen op de aandrijflijn die in de elektrische hatchback te vinden is. Zijn huidige AWD-modelvariant produceert tot 320 pk, terwijl de RWD-versie tot 303 mijl kan afleggen op een enkele lading. Verwacht wordt dat de duurdere Hyundai Ioniq 6 deze cijfers minstens zal evenaren of zelfs overtreffen. De officiële onthulling van de Hyundai Ioniq 6 wordt later dit jaar verwacht.

Bestel de Pulsar Plus Level 2 40 Amp Electric Vehicle Smart Charger op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 04 > Prachtige renderfoto's tonen de gestroomlijnde Hyundai Ioniq 6 elektrische sedan
Enrico Frahn, 2022-04-30 (Update: 2022-04-30)