Notebookcheck Logo

Porsche Macan EV maakt indruk met getipt bereik in onofficiële praktijktest

Edmunds was aangenaam verrast door de Porsche Macan EV in een recente actieradius test. (Afbeelding bron: Porsche - bewerkt)
Edmunds was aangenaam verrast door de Porsche Macan EV in een recente actieradius test. (Afbeelding bron: Porsche - bewerkt)
Edmunds mocht een testrit maken met de nieuwe Porsche Macan EV en slaagde erin een onofficiële actieradius test te doen. De Macan EV stelde niet teleur en leverde bijna 80 km meer dan de kleinere Porsche Taycan EV, die slechts een iets kleinere batterij heeft.

De aankomende Porsche Macan EV doet al lange tijd de ronde in de geruchtenmolen over EV's, waarbij gecamoufleerde testmodellen al eerder meer dan een beetje interesse wekten. Nu hebben journalisten van Edmunds de kans gekregen om een proefrit te maken in een prototype van de Macan EV voordat deze gelanceerd wordt.

Blake Wong, de recensent in kwestie, liet zich ook ontvallen dat de Macan verstelbare luchtvering zal hebben - misschien geen grote verrassing, aangezien het een premium SUV van Porsche is.

Porsche is nog steeds erg geheimzinnig over zijn nieuwe elektrische SUV, dus Edmunds zweeg over veel van de details, en de publicatie kreeg geen toestemming om de auto mee te nemen in zijn gebruikelijke mix van 60% stadsritten en 40% snelwegritten. In plaats daarvan werd de test volledig uitgevoerd op een lange, rechte snelweg onder in principe ideale omstandigheden (een warme, windstille dag).

Het resultaat van de test was behoorlijk indrukwekkend: de Macan EV reed 297,9 mijl met nog 7% batterijcapaciteit in de tank, bij wijze van spreken. Een blik op de trimmeter van de auto geeft wat meer context aan de test. Tijdens de bijna vijf uur durende test reed de Porsche Macan EV gemiddeld 61 km/u en verbruikte 30,6 kWh/100 mijl.

Als we de 3,26 mi/kWh efficiëntie van de Porsche Macan EV vergelijken met de resultaten van de real-world actieradius test van InsideEVs resultaten (die werden uitgevoerd bij 70 mph), komt de Macan uit op de 3,67 mi/kWh van de 2022 Mercedes EQS 450+ en komt zelfs bijna overeen met de 3,3 mi/kWh van de 2021 Tesla Model S Plaid. Dat gezegd hebbende, is het niet echt een topper, met voertuigen zoals de Tesla Model 3 AWD die de Porsche Macan overtreft met 4,5 mi/kWh.

Edmunds heeft bevestigd dat de Porsche Macan een accu van 100 kWh heeft, de grootste van alle Porsche EV's tot nu toe, en Porsche beweert dat de accu van de Macan lichter is dan het grootste 93 kWh-pakket van de Taycan-familie. Deze verbeterde energiedichtheid zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat de nieuwe, nog niet uitgebrachte Taycan zo goed presteerde in een recente test op de Nürburgring.

Het valt nog te bezien wat de EPA-classificatie voor de Macan EV zal zijn, en strengere tests door derden zullen vrijwel zeker nog interessanter zijn. Desondanks laat dit eerste voorproefje een solide indruk achter van de EV.

Koop een Peak Design draadloze oplader voor uw mobiele telefoon op Amazon of lees meer over de geschiedenis van het beroemde Duitse automerk in Porsche 70 Years: There Is No Substitute door Randy Leffingwell.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Porsche Macan EV maakt indruk met getipt bereik in onofficiële praktijktest
Julian van der Merwe, 2024-01-17 (Update: 2024-01-17)