Notebookcheck Logo

Polestar-studie suggereert dat Amerikaanse bestuurders geen EV's kopen om milieuredenen na recordaantal van 50.000 wereldwijde bestellingen

Een studie uitgevoerd door Polestar suggereert dat Amerikaanse bestuurders vooral EV's kopen om andere redenen dan het beschermen van het milieu. (Afbeelding bron: Polestar)
Een studie uitgevoerd door Polestar suggereert dat Amerikaanse bestuurders vooral EV's kopen om andere redenen dan het beschermen van het milieu. (Afbeelding bron: Polestar)
Uit een onderzoek van Polestar blijkt dat de belangrijkste reden waarom Amerikaanse bestuurders overstappen van een verbrandingsmotor naar een elektrische auto niet het milieu is. In plaats daarvan noemden de meeste respondenten technologie en imago als de reden waarom ze een EV zouden kopen. Polestar maakte onlangs ook de resultaten van het eerste halfjaar van 2022 bekend, waaronder een wereldwijd recordaantal van 50.000 bestellingen.

Onderzoek uitgevoerd door Polestar suggereert dat Amerikaanse bestuurders geen elektrische voertuigen kopen om milieuredenen. Uit het onderzoek bleek dat 55% van de Amerikaanse bestuurders een EV kocht om een andere reden dan het verminderen van hun verbruik van fossiele brandstoffen.

Technologie in het voertuig, zoals het infotainmentsysteem en connectiviteit, was het belangrijkste argument voor mensen om over te stappen op geëlektrificeerde auto's. Polestar suggereert dat zijn technologie voor in de auto klanten "alles biedt wat ze willen in een milieuvriendelijke verpakking". Het bedrijf beweert dat het het eerste bedrijf was dat een door Google ontwikkeld infotainmentsysteem gebruikte, met ingebouwde Google Assistant-spraakbediening en Google Maps

Een andere reden die werd opgegeven voor de aankoop van een elektrische auto was het imago van de koper, waarbij 12% van de Gen Z-respondenten hun uiterlijk noemde als de belangrijkste factor om af te stappen van een auto met een verbrandingsmotor. Uit het onderzoek bleek ook dat millennials meer vertrouwen hebben in elektrische automerken dan babyboomers, met 58% tegenover 27% van de respondenten die het hiermee eens zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd door marktonderzoeksbureau OnePoll, dat eerder dit jaar meer dan 5.000 Amerikaanse automobilisten enquêteerde.

In een andere recente aankondiging op https://media.polestar.com/us/en/media/pressreleases/656561 heeft Polestar zijn financiële resultaten voor de eerste helft van 2022 bekendgemaakt. Het bedrijf verklaarde dat het een recordaantal leveringen had gezien, ongeveer 21.200 auto's, een stijging van 125% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de wereldwijde orders stegen tot 50.000, een verbetering met 350% j-o-j. In de verklaring bevestigde Polestar opnieuw dat het mikt op 50.000 leveringen van auto's tegen het einde van het jaar.

Koop de EV/elektrische autolaadunit op Amazon

Bron(nen)

Polestar 1 en 2

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Polestar-studie suggereert dat Amerikaanse bestuurders geen EV's kopen om milieuredenen na recordaantal van 50.000 wereldwijde bestellingen
Polly Allcock, 2022-07-29 (Update: 2022-07-29)