Notebookcheck Logo

PlayStation 6 komt mogelijk in 2028

Sony PlayStation 5 - God of War: Ragnarok-bundel (Bron: Sony)
Sony PlayStation 5 - God of War: Ragnarok-bundel (Bron: Sony)
Sony's PlayStation 5 home video game console werd aangekondigd in 2019 en kwam midden november 2020 uit, in dezelfde maand als de Microsoft Xbox Series X en Series S. Volgens insiders die bekend zijn met de materie, zou de opvolger in 2028 kunnen lanceren. Een mid-generatie update in 2023 of 2024 is ook goed mogelijk.

Sony PlayStation consoles lijken met elke generatie langer mee te gaan en de huidige is waarschijnlijk de eerste die langer dan acht jaar meegaat. De eerste twee generaties hadden een levensduur van zes jaar, terwijl de volgende twee zeven jaar meegingen. Als de laatste geruchten kloppen, zal de PlayStation 5 ongeveer negen jaar op de markt zijn.

Volgens Ampere Analysis expert Piers Harding-Rolls "Sony verwees in zijn CMA-antwoord naar een volgende generatie PlayStation-console, waarbij het voorgestelde jaar van release werd geredigeerd." Hij merkte echter op dat het geredigeerde jaar van release zich bevond in een passage van het document waarin Sony het had over het verlies van toegang tot Call of Duty na 2027. Niet verrassend is zijn conclusie dat Sony de PlayStation 6 console na 2027 zal lanceren. Hoewel dit ook 2029 of 2030 zou kunnen betekenen, moet rekening worden gehouden met de levensduur van de eerder genoemde vorige generaties voordat een jaar na 2028 wordt overwogen.

Om de PlayStation 5 nog meer dan een half decennium in bedrijf te houden, is het zeer waarschijnlijk dat Sony een refresh plant voor 2023 of 2024. Dit zijn niet zomaar veronderstellingen, want TCL Technology heeft een slide getoond waarin een PlayStation 5 Pro-console wordt genoemd die in 2023 of 2024 moet verschijnen. Een andere onofficiële bevestiging komt van GTA Forums gebruiker Tez2 (die ook actief en zeer populair is op Twitter), die onthulde dat de meeste AAA-studio's dev kits van mid-life PlayStation 5-upgrades al hebben ontvangen of ze zouden moeten krijgen voordat 2023 begint.

Aangezien Sony zwijgt over de komst van de vermeende PlayStation 5 Pro refresh en de volgende generatie consoles, moet al het bovenstaande voorlopig met een korreltje zout worden genomen.

Koop de Sony PlayStation 5 Digital Edition op Amazon

Bron(nen)

Piers Harding-Rolls (op Twitter)

Please share our article, every link counts!
Codrut Nistor, 2022-11-25 (Update: 2022-11-25)