Notebookcheck Logo

Oukitel OT8: Nieuwe Android tablet met cellulaire modem en Widevine geschikt voor het afspelen van media met hoge resolutie

Oukitel OT8: Tablet met Widevine binnenkort beschikbaar
Oukitel OT8: Tablet met Widevine binnenkort beschikbaar
De Oukitel OT8 is een nieuwe Android tablet met behoorlijke functies, waaronder een mobiele modem en ondersteuning voor het afspelen van media-inhoud in hoge resolutie van streaming service providers.

Oukitel heeft de OT8 geïntroduceerd, een goed uitgeruste tablet die waarschijnlijk geen records zal vestigen op het gebied van prestaties. De Unisoc Tiger T606 is een SoC met beperkte prestatiemogelijkheden en het RAM-geheugen meet 6 GB. De interne opslag bedraagt 256 GB.

Het scherm van de Oukitel OT8 meet 11 inch diagonaal en heeft een resolutie van 1200 x 1920, waardoor de tablet zeer geschikt is voor het afspelen van mediacontent in volledige resolutie van streamingdiensten zoals Amazon Prime of Netflix. Widevine L1 certificering is aan boord, wat niet vanzelfsprekend is bij goedkopere tablets.

Er is een batterij met een capaciteit van 8800 mAh geïnstalleerd, die kan worden opgeladen met een maximaal laadvermogen van 18 watt. De tablet is volgens de specificaties slechts 7,8 millimeter dun en weegt 515 gram, waardoor hij erg draagbaar is. Er wordt ook geadverteerd met het gebruik van een stylus, maar een digitizer is blijkbaar niet aanwezig, dus de letterdikte van notities wordt niet bepaald door druk.

Verbindingen met 4G mobiele netwerken zouden mogelijk zijn en het gebruik van twee SIM-kaarten wordt ook ondersteund. Er is een klassieke aansluiting voor koptelefoons of headsets aanwezig. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 MP en de frontcamera 8 MP. De lancering van het model staat gepland voor een prijs van 179,99 dollar in januari.

Een mogelijk alternatief: Koop de Oukitel OT5 bij Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Oukitel OT8: Nieuwe Android tablet met cellulaire modem en Widevine geschikt voor het afspelen van media met hoge resolutie
Silvio Werner, 2024-01-14 (Update: 2024-01-14)