Notebookcheck Logo

OpenAI ontketent ChatGPT-4 met indrukwekkende nieuwe functies

AI evolueert (Beeldbron: TheAIGrid)
AI evolueert (Beeldbron: TheAIGrid)
ChatGPT-4 is niet alleen slimmer en nuttiger dan ooit tevoren, maar heeft nu ook toegang tot het internet en kan tot 25.000 woorden analyseren om uitgebreide oplossingen te bieden. Bovendien kan de chatbot geüploade foto's scannen en oplossingen formuleren op basis van elementen die in afbeeldingen worden geïdentificeerd.

OpenAI begint de verbeterde ChatGPT versie 4 uit te rollen, maar deze is momenteel alleen beschikbaar voor de Plus-abonnees. Dat gezegd hebbende, zelfs degenen die profiteren van het Plus-abonnement lijken problemen te hebben met de toegang tot alle functies, omdat er enkele bugs zijn die nog moeten worden gladgestreken. OpenAI beweert dat versie 4 niet alleen nuttigere antwoorden geeft, maar ook veiliger is. Het is niet echt duidelijk hoe dit veiliger is, omdat Bing met zijn lastige hallucinaties.. ook gebaseerd is op ChatGPT-4.

Naast die tekortkomingen heeft de nieuwe versie nieuwe coole functies die helpen problemen efficiënter op te lossen:

  • Chatantwoorden kunnen maar liefst 25.000 woorden bevatten in plaats van 3.000 en de AI kan ook tot 25.000 woorden analyseren en alles herschikken in een beknoptere vorm.
  • Gebruikers kunnen nu foto's uploaden en de AI vragen advies te geven of bepaalde oplossingen te produceren op basis van de afbeelding. Er is een voorbeeld van een foto met een aantal ingrediënten van voedingsmiddelen en de AI wordt gevraagd een lijst te maken van recepten met die ingrediënten. In een ander voorbeeld uploadde iemand een foto van wat html-code geschreven op een servet en de AI slaagde erin die code uit te voeren tot een volledig functionele website.
  • ChatGPT lijkt nu internettoegang te hebben, dus hij is niet beperkt tot de gegevens waarop hij is getraind.
  • Meer redeneervermogen.

Bovendien noemt OpenAI enkele real-world use cases die profiteren van de nieuwe versie:

  • Duolingo stelt gebruikers in staat sneller en efficiënter een vreemde taal te leren.
  • Be My Eyes - een telefoonapp die voedseletiketten analyseert en meer informatie geeft over ingrediënten, gezonde gewoonten enz.
  • Gebruikerservaring stroomlijnen en fraude bestrijden op Stripe.
  • Financieel vermogensbeheer op Morgan Stanley.
  • Slimme bijlessen op Khan Academy.
  • Taalbehoud voor bepaalde landen zoals IJsland.

 

Koop het boek ChatGPT voor beginners: A Step-by-Step Guide to Crafting Great Prompts book on Amazon

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > OpenAI ontketent ChatGPT-4 met indrukwekkende nieuwe functies
Bogdan Solca, 2023-03-16 (Update: 2023-03-16)