Notebookcheck Logo

Nikon Z6 III lekt - lancering in juni met 6K RAW, 120 fps JPEG burst, vlaggenschip-AF en enorme IBIS-boost

De Nikon Z6 III komt er mogelijk aan, met een heleboel upgrades. (Afbeeldingsbron: Nikon - bewerkt)
De Nikon Z6 III komt er mogelijk aan, met een heleboel upgrades. (Afbeeldingsbron: Nikon - bewerkt)
De Nikon Z III is uitgelekt als een update voor Nikon's Z6 II, die naar verluidt rond 11 juni zal verschijnen. De nieuwe full-frame camera zou 4K ProRes RAW-video tot 60 fps ondersteunen, evenals 6K, 12-bit NRAW-video. Naar verluidt zal het nieuwe autofocussysteem in de Z6 III even goed of beter presteren dan het vlaggenschip, de Z9. Uitgelekt is ook dat de prijs van de Z6 III rond de € 3.000 zal liggen in de EU en iets lager in de VS.

Nikon's Z6 II heeft sinds de lancering in 2020 iedereen bediend, van professionele hybride fotografen tot ambitieuze hobbyisten, maar het lijkt erop dat de full-frame spiegelloze camera uit het middensegment zeer binnenkort toe is aan een update. Recente lekken en geruchten van New Camera en Nikon Rumors wijzen erop dat de Nikon Z6 III rond 11 juni op de markt komt met een aantal belangrijke updates ten opzichte van de Z6 II die het een aantrekkelijk vooruitzicht moeten maken voor zowel foto- als videomakers.

Een van de grootste vermeende updates van de Nikon Z6 III komt waarschijnlijk van de videospecificaties. Hoewel de Z6 III naar verluidt dezelfde 24,5 MP BSI CMOS-sensor zal hebben als de Z6 II(momenteel $1.596,95 op Amazon), krijgt hij een update naar dubbele Expeed 7-processors, waardoor video met een hogere resolutie en hogere framerates mogelijk zijn.

In plaats van de 4K video met 60 fps van de Z6 II, beweren de lekken dat de Nikon Z6 III in staat zal zijn tot 6K video in 12-bit NRAW formaat - vermoedelijk 24 of 30 fps, hoewel het niet gespecificeerd is - terwijl 4K video nog steeds beperkt zal zijn tot 60 fps met ondersteuning voor Apple ProRes RAW. Full HD-video blijft ook hetzelfde, met 240 fps in 8-bit met een uitsnede.

Het autofocussysteem van de Z6 III krijgt naar verluidt ook een boost dankzij de nieuwe processors, met prestaties die naar verluidt die van het vlaggenschip van de Z8 en Z9 overtreffen. De IBIS zou ook een upgrade krijgen van vijf CIPA-stops naar hetzelfde acht-stops systeem als in de Nikon Zf.

De behuizing en ergonomie worden naar verluidt ook aangepast in de richting van een grotere totale voetafdruk, wat de koeling kan verbeteren.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 06 > Nikon Z6 III lekt - lancering in juni met 6K RAW, 120 fps JPEG burst, vlaggenschip-AF en enorme IBIS-boost
Julian van der Merwe, 2024-06- 7 (Update: 2024-06- 7)