Notebookcheck Logo

Motorola Felix: eerste oprolbare smartphone van Motorola naar verluidt in ontwikkeling

De Motorola Felix gaat een andere kant op dan de Oppo X 2021, afgebeeld. (Afbeelding bron: Oppo)
De Motorola Felix gaat een andere kant op dan de Oppo X 2021, afgebeeld. (Afbeelding bron: Oppo)
Naar verluidt is Motorola van plan om dit jaar meer dan één opvouwbare smartphone uit te brengen. Het bedrijf heeft volgens geruchten niet alleen een derde generatie Razr in ontwikkeling, maar zou ook zijn eerste opvouwbare smartphone in de pijplijn hebben zitten.

LG stopte met zijn smartphone-activiteiten voor de LG Rollable in de schappen lag, terwijl de Oppo X 2021 niet meer lijkt te zijn geweest dan een tech demo. Evan Blass beweert echter dat Motorola bezig is met de ontwikkeling van een rollable smartphone, met de codenaam Felix. Helaas is het onwaarschijnlijk dat de Motorola Felix snel klaar zal zijn.

Toch heeft Blass details gegeven over hoe de Motorola Felix zal werken. Naar verluidt ziet de Motorola Felix eruit als een compacte smartphone wanneer deze is opgerold. Hij kan echter verticaal uitzetten om een hogere beeldverhouding te creëren. Blass voegt eraan toe dat de Motorola Felix dit zal bereiken met een gemotoriseerd scherm en een spindel waar een derde van het display omheen is gewikkeld.

Volgens Blass bevindt de Motorola Felix zich 'in een zeer vroeg stadium van ontwikkeling'. Concreet heeft Motorola nog niet eens een functioneel prototype geproduceerd. Motorola voert softwaretests uit met een aangepaste Edge 30 Pro, haar meest recente vlaggenschip smartphone. Blass meent dan ook dat de Motorola Felix in het gunstigste geval nog "minstens een jaar verwijderd" is van de release.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Motorola Felix: eerste oprolbare smartphone van Motorola naar verluidt in ontwikkeling
Alex Alderson, 2022-05-10 (Update: 2022-05-10)