Notebookcheck Logo

Motorola Defy Satellite Link biedt netwerkonafhankelijke messaging en check-ins op elke smartphone

De Defy Satellietverbinding. (Bron: Motorola)
De Defy Satellietverbinding. (Bron: Motorola)
Nieuwe Android smartphones zullen vanaf 2024 upgraden naar hun eigen versie van Apple's nieuwste iPhone SOS-functie - maar voor degenen die achterblijven, is er de Motorola Defy Satellite Link. Het accessoire verbindt het mobiele apparaat van een gebruiker met het Bullitt-netwerk om bericht- en locatiegegevens door te sturen naar anderen als er geen mobiele dekking is.

De volgende generatie Android smartphones is klaar om SMS-achtige berichten te versturen in een GSM/CDMA-onafhankelijke manier; in de tussentijd, Motorola de Defy Satellite Link uitgebracht. De vergrote dongle met IP68-classificatie biedt de mogelijkheid om de meeste mobiele apparaten te verbinden met een satellietnetwerk.

De smartphone of tablet in kwestie kan dan berichten versturen, SOS of anderszins die worden beoordeeld om te worden weergegeven als conventionele Sms'jes voor de ontvanger, ongeacht de dekking van het normale netwerk van de gebruiker. De gebruiker kan er dus zeker van zijn dat hij op een avontuurlijke vakantie of reis gaat, vooral omdat de Defy Satellite Link's 600mAh batterij tot 4 dagen meegaat tussen oplaadbeurten (in standby-modus).

De Defy Satellite Link heeft ook zijn eigen versie van iOS 17's die je kunt activeren via een speciale knop op het apparaat. Deze nieuwe extra methode om in contact te blijven wordt geleverd door Motorola's partner voor deze alternatieve vorm van connectiviteit, Bullitt.

Dat betekent wel dat de Link een abonnement nodig heeft om volledig te kunnen werken. De toegang tot de meest elementaire dienst is gratis, maar vervalt na het eerste jaar gebruik. De Defy Satellite Link staat nu op Amazon in de VS of Europa voor US$149 of € 179.

De Defy Satellietverbinding. (Bron: Motorola)
De Defy Satellietverbinding. (Bron: Motorola)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 07 > Motorola Defy Satellite Link biedt netwerkonafhankelijke messaging en check-ins op elke smartphone
Deirdre O'Donnell, 2023-07- 1 (Update: 2023-07- 1)