Notebookcheck Logo

Massaproductie van solid-state batterijen aangekondigd door grootste lithiumraffinaderij nu SAIC een EV met solid-state cellen plant voor 2025

De 1e generatie cel met vaste separator (afbeelding: Ganfeng Lithium)
De 1e generatie cel met vaste separator (afbeelding: Ganfeng Lithium)
S Werelds grootste lithiummijnwerker gaat door op het pad van verticale integratie door aan te kondigen dat zijn in augustus aangekondigde fabriek voor solid-state batterijen nu met de massaproductie begint, met een initiële jaarlijkse productiecapaciteit van 4 GWh. Ondertussen onthulde SAIC dat zijn eigen ontwikkeling van solid-state batterijen zal resulteren in een EV die in 2025 op de markt komt.

Ganfeng, het grootste lithiummijnbedrijf op 's werelds grootste EV-markt, heeft aangekondigd dat zijn nieuwe fabriek voor solid-state batterijen begonnen is met de massaproductie van de eerste generatie van dergelijke cellen. Met een energiedichtheid tot 260 Wh/kg maken deze cellen gebruik van een oxide-elektrolyt en een vast diafragma, wat de reden is dat Ganfeng het een solid-state batterij noemt, hoewel het blijkbaar nog steeds vloeibare componenten heeft, zodat een hybride batterij de meer passende formulering zou kunnen zijn.

Het belangrijke feit is echter dat de batterijpakketten nu in massaproductie zijn, nadat ze met vlag en wimpel de doorboordings- en vervormingstests en de 180 graden Celsius (365 graden Fahrenheit) hot-box tests hebben doorstaan, en dat is de grote belofte van dit type batterij. De eerste elektrische auto's met Ganfeng's solid-state diafragma batterij hebben sinds vorig jaar proefgedraaid in een taxivloot met 50 Dongfeng E70 modellen en blijkbaar zijn die real-world tests succesvol bevonden.

Destijds zei de projectmanager bij Dongfeng dat de proefrun zal dienen als testbed voor de verdere uitbreiding van de productie:

Solid-state batteries are the most promising next-generation power battery technology due to their advantages of high specific energy, high safety, and easy recycling, which can effectively solve the safety problems of traditional lithium batteries, namely inability to balance performance and energy density. Door de samenwerking tussen Dongfeng en Ganfeng hebben we nu de eerste echte massaproductie van solid-state batterijen doorbroken en demonstratie-operaties gerealiseerd.

Terwijl de fabriek van Gangfeng Lithium voor solid-state batterijen gepland was te beginnen met een jaarlijkse productiecapaciteit van 10 GWh, is de aanvankelijke productie vastgesteld op 4 GWh en zal zij langzaam toenemen met toepassingen zoals "krachtbatterijen, energieopslag en andere gebieden" in het begin. Wat belangrijker is, Ganfeng zei dat zijn tweede generatie van solid-state batterij met een kathode van hoog nikkel en een energiedichtheid tot 420 Wh/kg ook geslaagd is voor de tests voor toepassing in de automobielsector.

Ondertussen kondigde China's grootste automobielconglomeraat SAIC aan dat het een elektrisch voertuig met solid-state batterij op de weg zal hebben zodra 2025, al bleef het licht over details. Net als veel andere automakers die aangekondigd solid-state batterij ontwikkeling doelen, SAIC is ramping up van haar investeringen in onderzoek op het gebied, na het aangaan van een partnerschap met een lokale startup om de taak speerpunt vorig jaar. Destijds zeiden de twee bedrijven dat ze streven naar veiligere solid-state batterijen met een bereik van 600 mijl en een langere levensduur, die in staat zouden zijn om 4C-laadsnelheden van ongeveer 15 minuten te halen.

Koop de ChargePoint Home Flex 50A EV-lader op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 05 > Massaproductie van solid-state batterijen aangekondigd door grootste lithiumraffinaderij nu SAIC een EV met solid-state cellen plant voor 2025
Daniel Zlatev, 2023-05-24 (Update: 2023-05-24)