Notebookcheck Logo

MSI teaset de terugkeer van de Titan ultra high-end laptop serie met het GT77 model dat maximale CPU + GPU TDP van 250 W ondersteunt

Aan de achterkant van het scherm is een groot uitlaatsysteem geplaatst. (Afbeelding Bron: Weibo)
Aan de achterkant van het scherm is een groot uitlaatsysteem geplaatst. (Afbeelding Bron: Weibo)
Na een onderbreking van 2 jaar, gaat MSI de Titan line-up herintroduceren met een nieuw GT77 model dat Intel Alder Lake-HX processors bevat in combinatie met Nvidia's RTX 3080 Ti dGPU's. MSI claimt dat dit het eerste model is dat beschikt over 250 W totaal CPU+GPU vermogen waarbij dynamische boosting voor de CPU kan oplopen tot 160 W.

Met MSI die volledig overslaat Intel's 11e generatie mobiele processors op zijn ultra high-end Titan gaming laptopsleek het erop dat een dergelijk niche segment niet winstgevend genoeg was voor het bedrijf en moest worden geschrapt. Dit werd nog duidelijker toen MSI geen informatie vrijgaf over een opgefriste Titan line-up met Intel Alder Lake-H processoren deze winter, maar de laatste teasers van het bedrijf geplaatst op de Weibo forums suggereren dat de ultra high-end line-up nog steeds in leven is en nieuwe GT77 modellen met de krachtige Alder Lake-HX processoren in combinatie met RTX 3080 Ti dGPU's zullen naar verwachting binnenkort op de markt verschijnen.

De MSI Titan gaming laptop serie heeft altijd cutting edge prestaties geboden, maar de 2022 modellen lijken deze traditie naar een hoger niveau te tillen. Van wat we kunnen zien in de nieuwe teasers, zijn de Titan G77-systemen van dit jaar de eerste die het hoogste gecombineerde vermogen van 250 W bieden voor het GPU en CPU paar. Standaard kan de CPU werken op 75 W en de GPU op 175 W, maar wanneer de GPU niet volledig wordt gebruikt, kan het systeem tot 160 W toewijzen aan de CPU. Bedenk dat de rest van de componenten, zoals het moederbord, RAM en opslagapparatuur, extra vermogen nodig hebben bovenop de 250 W, dus we komen waarschijnlijk uit op een totaal systeemvermogen van bijna 300 W.

Aangezien deze modellen niet echt gebruik maken van de desktop processor SKU'sheeft MSI een relatief dun chassis profiel van 23 mm kunnen behouden. De laptops zullen echter nog steeds groter lijken dan conventionele systemen vanwege het speciale uitlaatsysteem dat achter het scherm is geplaatst. De koeloplossing is ook opgewaardeerd en omvat nu 4 ventilatoren en 7 heat pipes. In het grotere chassis passen nu 4X RAM-sleuven en 4X NVMe-sleuven, wat betekent dat we gemakkelijk maximale specs kunnen zien met 128 GB RAM en meer dan 20 TB aan opslag.

Andere teased spec omvatten een mechanisch toetsenbord met Cherry MX-schakelaars en 1,8 mm reisafstand, plus 4K / 1440p / 1080p beeldschermopties met maximaal 360 Hz verversingssnelheid. Hopelijk zijn er OLED en MiniLED panelen, ook, gezien de ultra premium aard van de serie.

Geen hints naar een specifieke release datum, maar MSI die de teasers nu plaatst zou kunnen suggereren dat de officiële aankondiging aanstaande is.

 

Koop de MSI Katana GF76 gaming laptop op Amazon

(Image Source: Weibo)
(Image Source: Weibo)
(Image Source: Weibo)
(Image Source: Weibo)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > MSI teaset de terugkeer van de Titan ultra high-end laptop serie met het GT77 model dat maximale CPU + GPU TDP van 250 W ondersteunt
Bogdan Solca, 2022-05-19 (Update: 2022-05-19)