Notebookcheck Logo

MINI Aceman concept EV gebruikt ingebouwde projectoren met OLED-display en draadloos opladen

De MINI Aceman concept EV gebruikt projectoren om het instrumentenpaneel op het dashboard te gieten. (Foto bron: MINI)
De MINI Aceman concept EV gebruikt projectoren om het instrumentenpaneel op het dashboard te gieten. (Foto bron: MINI)
De MINI Aceman concept EV is onthuld, met een productieversie die in 2024 op de markt moet komen. De auto heeft ongewone kenmerken, zoals projectie van beelden op het dashboard, inclusief het instrumentenpaneel. Het infotainment wordt weergegeven op een OLED touchscreen en in de middenconsole is een draadloos oplaadstation ingebouwd.

De MINI Concept Aceman is onthuld, een volledig elektrische 5-deurs crossover SUV. De auto is qua afmetingen vergelijkbaar met de MINI Countryman, met een reeks moderne kenmerken. De EV zal worden gebruikt als basis voor de volgende generatie elektrische MINI hatchback, en een productieversie moet in 2024 op de markt komen.

Aan de voorkant van de auto zitten Matrix LED-lampen op de plaats van de grille, en sensoren activeren een lichtanimatie wanneer je de auto nadert. Binnenin de auto zijn de enige analoge bedieningselementen afkomstig van een toggle bar, inclusief een parkeerremschakelaar. De Aceman heeft een transparante, zwevende middenconsole met een zone voor draadloos opladen en een rond OLED-touchscreen waarop het op Android gebaseerde infotainmentsysteem wordt weergegeven.

Projectoren in het dak nabij de voorruit projecteren het instrumentenpaneel op het met stof beklede dashboard. Bovendien kunnen de projectoren van pilaar tot pilaar geanimeerde beelden projecteren, zoals wolken in de lucht of golven op de kust. MINI heeft gesuggereerd dat de projecties ook kunnen worden gebruikt om het infotainmentsysteem uit te breiden, maar heeft niet bevestigd of de projectoren in het productiemodel zullen worden ingebouwd.

Het is onduidelijk welke actieradius en vermogen de MINI Aceman zal hebben. Wel weten we dat de nieuwe elektrische MINI Cooper een 40 kWh batterij en 181 pk zal hebben, en dat een Cooper S model een 50 kWh batterij en 221 pk zal hebben. Beide versies zullen een actieradius van ongeveer 250 mijl (~402 km) kunnen halen. De prijs van de MINI Aceman zal naar verwachting in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Koop de EV/oplader voor elektrische voertuigen op Amazon

De MINI Aceman concept EV. (Foto bron: MINI)
De MINI Aceman concept EV. (Foto bron: MINI)
De MINI Aceman concept EV. (Foto bron: MINI)
De MINI Aceman concept EV. (Foto bron: MINI)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > MINI Aceman concept EV gebruikt ingebouwde projectoren met OLED-display en draadloos opladen
Polly Allcock, 2022-07-29 (Update: 2022-07-29)