Notebookcheck Logo

MIG Switch: Flashcard voor Nintendo Switch is nu beschikbaar voor pre-order, eerste beoordeling bewijst functionaliteit op huidige Switch en firmware

MIG Switch: De flashcard is beschikbaar voor pre-order
MIG Switch: De flashcard is beschikbaar voor pre-order
De MIG Switch, de eerste flashkaart voor de Nintendo Switch, is nu beschikbaar voor pre-order. De functionaliteit van de kaart is al gedetailleerd beschreven in een uitgebreide video - volgens deze video werkt het systeem zelfs met gepatchte Switches en de nieuwste firmware vrij soepel.

Een duidelijke noot vanaf het begin: De MIG Switch flashcard maakt het zeer waarschijnlijk bijzonder gemakkelijk om software zonder licentie te gebruiken op een (nu) commercieel verkrijgbare Nintendo Switch. In de regel is dit waarschijnlijk zeer problematisch, in ieder geval juridisch, en de legaliteit van het gebruik van zelfgemaakte reservekopieën is ook sterk afhankelijk van de lokale wetgeving. De flashcard kan echter alleen illegaal gebruikt worden, dus het gebruik van uw eigen programma's is in principe op zijn minst denkbaar.

Alien Retro Gaming beschrijft de kaart nu in een gedetailleerde video - en bewijst dat hij in principe werkt zoals geadverteerd. De bijbehorende gegevensdragerafbeeldingen kunnen gewoon op de microSD-kaart worden opgeslagen. De MIG Switch flashkaart wordt vervolgens in de Switch geplaatst als een typische cartridge. De flashcard biedt geen toegang tot een speciaal menu, maar in plaats daarvan is het mogelijk om door de afzonderlijke spellen te bladeren die op de kaart zijn opgeslagen door deze er simpelweg in te steken en er indien nodig herhaaldelijk uit te halen. Met een spelswitcher kan dit proces ook met een afstandsbediening worden uitgevoerd. Er wordt echter gezegd dat er problemen kunnen ontstaan met aangepaste XCI-bestanden - bijvoorbeeld als er een patch of DLC moet worden geïntegreerd.

Alien Retro Gaming laat duidelijk zien dat dit een Nintendo Switch is met een hardware fix, waarop ook de nieuwste Nintendo Switch firmware 17.0.1 draait. Dit betekent dat de MIG Switch hoogstwaarschijnlijk gebruikt kan worden met elke momenteel beschikbare Nintendo Switch-versie. De MIG Switch flashcard is al beschikbaar voor pre-order in Europa, met een prijskaartje van ongeveer 80 euro. De levering staat gepland voor februari.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > MIG Switch: Flashcard voor Nintendo Switch is nu beschikbaar voor pre-order, eerste beoordeling bewijst functionaliteit op huidige Switch en firmware
Silvio Werner, 2024-01-19 (Update: 2024-01-19)