Notebookcheck Logo

Lenovo ThinkPad Z16: Firmware-update zou reboot-probleem moeten oplossen

Lenovo ThinkPad Z16: Firmware-update zou reboot-probleem moeten oplossen
Lenovo ThinkPad Z16: Firmware-update zou reboot-probleem moeten oplossen
We hadden nogal wat kritiek op de Lenovo ThinkPad Z16. De dure multimedia laptop liet in onze review een groot probleem zien: De ThinkPad startte nogal vaak onverwachts opnieuw op. De nieuwste BIOS-firmware zou het probleem nu moeten oplossen.

Hoogwaardige componenten, AMD Ryzen 6000 - klinkt als een winnende combo in het jaar 2022. Een dergelijke laptop is de Lenovo ThinkPad Z16 G1 (verkrijgbaar bij Amazon, affiliate link), een multimedia laptop met een 16 inch scherm, slanke buitenkant, premium materialen en krachtige AMD Ryzen 6000H serie chips. Desondanks behaalde de ThinkPad slechts 87 % in onze uitgebreide reviewen mist het oordeel "Zeer goed". Dit was te wijten aan een uiterst vervelend probleem: de laptop startte zichzelf opnieuw op tijdens het gebruik.

Hierdoor konden we onze review niet normaal uitvoeren, en moesten we een omruiling van de review unit aanvragen. Ons tweede exemplaar was een hele verbetering ten opzichte van het eerste, maar het probleem was niet helemaal verdwenen. Van tijd tot tijd werd er nog steeds opnieuw opgestart. Dit was duidelijk een endemisch probleem en geen hardwareprobleem met het eerste toestel.

Een endemisch probleem dat Lenovo beweert nu te hebben opgelost. Tenminste, dat is wat de Readme file voor de nieuwste BIOS versie 1.24 beweert, aangezien de changelog luidt: "Fixed an issue where computer might restart unexpectedly."

Natuurlijk kunnen we zonder opnieuw te testen niet met zekerheid zeggen of het probleem echt is opgelost. Dus, we vragen onze lezers die de Z16 bezitten: heeft het nieuwste UEFI-BIOS het reboot probleem voor jou opgelost?

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Lenovo ThinkPad Z16: Firmware-update zou reboot-probleem moeten oplossen
Benjamin Herzig, 2022-11- 3 (Update: 2022-11- 3)