C 2018
Notebookcheck

Kort testrapport Razer Core V2 + Blade Stealth (i7-8550U)

Daniel Puschina, Tanja Hinum, 23-12-2017

Een technologisch zwitsers zakmes voor de woonkamer Razer's Core V2 maakt alles mogelijk, het veranderd een slanke, ingetogen ultrabook in een serieuze game pc in luttele seconden. Met de onafhankelijke bandbreedte, kan de extra TI82 controller de grafische kaart nog meer zijn krachten laten benutten dan de vorige externe grafische behuizing van Razer. Maar is dit apparaat je zuurverdiende geld waard? En hoe vloeiend draaien games met de dock? We doorlopen verscheidene benchmarks en testen met twee grafische kaarten om hierop antwoord te geven.

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Het eindoordeel is duidelijk: met de Razer Core V2 is het mogelijk om een ultrabook om te toveren in een game machine. En Razer kan geprezen worden hiervoor gezien het gemak waarmee de behuizing in elkaar te zetten en in te stellen is. Een groot voordeel van de Razer Core is compatibiliteit met elke computer die over een Thunderbolt 3 poort beschikt. De bouwkwaliteit van de behuizing is goed en de behuizing is netjes afgewerkt. Het enige minpunt dat we hier kunnen benoemen is de bevestiging van enkele-slot grafische kaarten. Deze videokaarten kunnen niet makkelijk vastgezet worden in de behuizing en de gebruiker zal zelf een manier moeten vinden om deze stevig vast te zetten in de behuizing. De Core V2 verdient steviger kritiek voor het volume van de ventilatoren aan de onderzijde van de behuizing. Bij slechts een middelmatige belasting wense we de Razer Core al naar een andere kamer. Op de hoogst mogelijke resolutie en detailinstellingen, beginnen de ventilatoren op volle toeren te draaien. Het volume van de ventilatoren maakt het spelen van games zonder koptelefoon bijna onmogelijk, en ieder ander die in de kamer aanwezig zal deze gauw verlaten. Na het verkrijgen van wat praktische ervaring met deze behuizing, is dit waarschijnlijk het enige grote minpunt.

Razer heeft bijna alles goed gedaan, en demonstreert hoe makkelijk een ingetogen kantoor laptop omgetoverd kan worden in een game notebook in slechts luttele seconden.

Net als zijn voorganger is het grote nadeel van de Core V2 de prijs. Op de website van Razer kost de Core V2 € 519. Combineer dit met een middenklasse grafische kaart en de prijs stijgt naar 700 tot 800 euro. Met een high-end grafische kaart komt de combinatie in het bereik van € 1000. Voor dat geld kun je al bijna een echte game notebook kopen. Aan de andere kant is een notebook met een high-end grafische kaart niet echt mobiel, doordat deze vaak zwaar zijn en snel de batterij leegmaken. Consumenten die mobiliteit hoger waarderen zullen daarom wellicht aangetrokken zijn tot externe grafische oplossingen zoals de Razer Core V2. Toegegeven, Razer heeft weinig invloed op de kostprijs van de Core V2, dit is nu eenmaal inherent aan het soort product. Externe grafische oplossingen worden altijd geassocieerd met hoge kosten, omdat niet aleen de grafische kaart zelf een uitgave is waarmee rekening moet worden gehouden. De gebruiker moet ook nog een voeding voor de kaart, een behuizing, en de hardware voor het docken meerekenen. En dit alles bij elkaar - zeker wanneer het zo fraai in elkaar gezet is als de Razer - heeft nu eenmaal een bepaalde prijskaart.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Razer Core V2 + Blade Stealth (i7-8550U)
Daniel Puschina, 2017-12-23 (Update: 2018-06-28)