Notebookcheck

Kort testrapport Google Home Mini

Dit kleintje hoort alles. Vandaag testen we Google's kleine, slimme luidspreker. Na wat moeilijkheden met de touch-bediening, moet alles nu weer goed werken. We onderzoeken de kleine slimme assistent en vragen ons af: hoe zit het met privacy en databescherming?
Florian Wimmer, 👁 Daniel Schmidt, Tanja Hinum, 🇺🇸 🇩🇪 ...

Size Comparison

98 mm 98 mm 42 mm 173 g83.5 mm 83.5 mm 32 mm 163 g

Pro

+ fraai ontwerp
+ stevig gebouwd
+ erg flexibele en betrouwbare spraakherkenning
+ anti-slip voet
+ veel configuratieopties
+ snelle verwerking opdrachten
+ ook compatibel met iOS

Contra

- geen Skills of API
- zorgen omtrent databescherming
Review: Google Home Mini. Test unit provided by Google Germany.
Review: Google Home Mini. Test unit provided by Google Germany.

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

De Google Home Mini is een erg fraaie, goed gebouwde slimme luidspreker die er in elk appartement goed uitziet. Het simpele ontwerp is aantrekkelijker dan dat van de Amazon Echo Dot, de bediening via het aanraakgevoelige oppervlak aan de bovenzijde van de luidspreker is cool, maar heeft wat toelichting nodig – de Echo Dot is intuïtiever.

De spraakherkenning in Google's kleine luidspreker werkt erg goed. De luidspreker herkent ook de ongebruikelijker opdrachten en kan opvolgende vragen logisch volgen. Het aansturen van apparaten werkt betrouwbaar, hoewel er minder opties zijn dan Amazon's Alexa. Dit laatste komt door het ontbreken van een mogelijkheid voor derden om toepassingen te maken. Het geluid is voldoende, hoewel de echte audio-liefhebber de voorkeur zal geven aan een hogere kwaliteit luidspreker.

Elegant met snelle en erg nauwkeurige spraakherkenning: de Google Home Mini is een fraaie, slimme luidspreker. Ook de geluidskwaliteit is goed voor de prijs, maar het aansturen van het apparaat kan enkel met compatibel apparaten.

Je zult je er bewust van moeten zijn dat door de Google Home Mini te gebruiken je veel data aan Google doorgeeft. Ook kan Google in theorie op elk moment stoppen met het aanbieden van zijn spraakherkenningsservice. Maar deze problemen gelden voor alle slimme apparaten en in elk geval laat Google je makkelijk de privacy instellingen aanpassen en is het mogelijk om eenvoudig je data te verwijderen.

Al met al is de Google Home Mini de beste keuze als je al dagelijks veel van Google's services gebruikt en compatibel Smart Home apparaten hebt. Apparaten uitgerust met Amazon Alexa bieden meer mogelijkheden, wat ze flexibeler maakt, en ook is er een uitgebreidere ondersteuning, waar Google zijn ondersteuning beperkt tot enkele partners. Daar staat tegenover dat Google een merkbaar betere spraakherkenning heeft en aantrekkelijker ontworpen apparaten.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Google Home Mini
Florian Wimmer, 2018-01-27 (Update: 2018-01-28)