Notebookcheck

Kort testrapport Gigaset Heating Pack: efficiënte smart home verwarming

Daniel Schmidt, 👁 Daniel Schmidt, T. Hinum (vertaald door Siemon Boes), 30-06-2019

Begeerde temperatuur. Gigaset heeft zijn smart home system oorspronkelijk voor appartementen ontwikkeld, maar nu heeft het bedrijf zich ook toegelegd op thermostaten. Deze blijken vaak nuttig in veranderlijke zomeromstandigheden, waarbij ze toelaten om de kamertemperatuur snel aan te passen en eveneens wat geld te besparen. Lees verder om te achterhalen wat we van het Gigaset Heating Pack vinden.

Het basisstation is compact.
De thermostaat van de radiator wordt aangedreven door batterijen.
Getest: Gigaset Heating Pack. Testproducten voorzien door Gigaset Germany.
Getest: Gigaset Heating Pack. Testproducten voorzien door Gigaset Germany.

Dit is de verkorte versie van het originele artikel. Het volledige, Engelse testrapport vind je hier.

Het Gigaset Heating Pack is een betrouwbaar toestel gebleken in onze testen. Het pakket, dat momenteel voor zo'n 150 euro wordt verkocht, bevat een basisstation en drie thermostaten. Elke bijkomende thermostaat kost wel 50 euro. Kort gezegd is het Heating Pack een geslaagd instapproduct in de wereld van slimme verwarmingen, ook al zijn extra thermostaten wat aan de duren kant. De thermostaten zijn wel goedkoper dan die van de concurrentie, wat in het voordeel van Gigaset speelt.

Het Gigaset Heating Pack vertoont geen zwaktes en is een prima instapmodel in de wereld van 'smart home' technologie.

Al bij al waren we erg tevreden met de eenvoudige configuratie van het basisstation en de thermostaten. Ook de keuze om het systeem los te trekken van Bluetooth of Wi-Fi lijkt ons een slimme keuze, evenals de beveiligde cloud-integratie. De integratie van producten van derde partijen, zoals Philips Hue, laat echter nog wat te wensen over. We hadden ook graag meer opties gezien bij het aanmaken van rule sets.

Gigaset biedt nog talrijke andere producten aan in zijn Smart Home gamma, inclusief diverse sensoren, camera's en zelfs gezondheidszorgproducten. In theorie zouden die ook allemaal moeten werken met het basisstation.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Testrapporten > Kort testrapport Gigaset Heating Pack: efficiënte smart home verwarming
Daniel Schmidt, 2019-06-30 (Update: 2019-06-30)
Alex Alderson
Editor of the original article: Alex Alderson - News Editor - @aldersonaj