Notebookcheck Logo

Intel demonstreert de Arc A770 en belooft "iedereen de das om te doen in prijs-prestatieverhouding" met toonaangevende uitvoering in sommige titels

Intel Arc A770 presteert het best wanneer games gebruik maken van DirectX 12. (Bron: Linus Tech Tips)
Intel Arc A770 presteert het best wanneer games gebruik maken van DirectX 12. (Bron: Linus Tech Tips)
De Arc A770 heeft een tussenstop gemaakt op Linus Tech Tips, een populair tech YouTube-kanaal. Het bord werd getoond terwijl het Cyberpunk 2077, Tomb Raider, en F1 2021 speelde. Hoewel we geen officiële specificaties te zien krijgen, probeert de video een antwoord te geven op vragen over prestaties en prijzen, inclusief Intels strategie om games te classificeren volgens hun niveau van optimalisatie voor Arc.

Intel zet zijn marketing run van de Arc Alchemist GPU's voort. We kregen eerder de officiële benchmarks resultaten van de Arc A750. Deze keer zijn Intel's Ryan Shrout en Tom Peterson verschenen op Linus Tech Tips (LTT) en toonde de Arc A770. Hoewel we geen volledige specificaties van het bord te zien krijgen, krijgen we wel wat informatie te zien met betrekking tot kloksnelheid en vermogensdoelstellingen

In de video zien we dat de kaart werkt op 2,5 GHz in de standaard status. De GPU draaide op een basisvermogen van 190 W, wat kan worden verhoogd tot 280 W tijdens overklokken.

De prestaties van de Arc A770 zijn een beetje moeilijk uit te leggen, omdat ze sterk afhankelijk zijn van de DirectX API-versie. Volgens Tom deelt Intel games in drie niveaus in, gebaseerd op hun niveau van optimalisatie voor Arc. Spellen die DirectX 12 gebruiken, draaien het beste op Arc GPU's en worden daarom geclassificeerd als Tier 1. Moderne games zoals Cyberpunk 2077, Fortnite, en Tomb Raider vallen in deze categorie. Tier 2-games zijn games die DirectX 12 en Vulcan ondersteunen, maar niet zijn geoptimaliseerd voor Intel's grafische kaarten. Deze games draaien goed op Arc, maar niet zo goed als Tier 1-titels.

Spellen die alleen DirectX 11 en ouder ondersteunen, draaien het slechtst op Intel Arc, omdat ze slecht geoptimaliseerd zijn voor het platform. Om aan te tonen hoeveel verschil DirectX 12 maakt op Arc, toonde de video Tomb Raider met slechts 39 FPS in DirectX 11 modus en 80 FPS in DirectX 12 op de Arc A770. Cyberpunk 2077 werd ook gedemonstreerd op 1440p/High instellingen, maar zonder enige FPS-teller. Linus gokte dat de framerate in Cyberpunk 2077 ergens tussen de 50 en 65 FPS aanvoelde.

Naast DirectX 12, profiteren Intel Arc borden ook van Resizable Bar. Het bedrijf verwacht een prestatieverhoging van 5-45% wanneer Resizable Bar is ingeschakeld. Deze bewering kan enige waarde hebben, aangezien LTT beschreef dat het "per ongeluk" een 43% winst zag bij het inschakelen van Aanpasbare balk.

Intel beweert veel over de prestaties van Arc. Tom ging zelfs zo ver om te zeggen dat Arc "iedereen zal verslaan in prijs-prestatieverhouding" en "beste prestaties in zijn klasse" zal leveren in Tier 1 titels

Team Blue laat zich ook niet onbetuigd als het op prijzen aankomt. Het bedrijf gaat de prijzen van de Arc A770 en andere borden baseren op hun prestaties in Tier 3 games. Met andere woorden, zelfs als Intel in sommige titels aanzienlijk sneller is dan de concurrentie, zullen de Arc GPU's waarschijnlijk onder vergelijkbare borden van Nvidia en AMD zitten.

Helaas hebben we op dit moment nog geen officiële prijsinformatie van Intel.

Koop GIGABYTE GeForce RTX 3060 Eagle OC op Amazon

Intel Arc A770 draait Tomb Raider in DirectX 11 en 12. (Bron: LTT)
Intel Arc A770 draait Tomb Raider in DirectX 11 en 12. (Bron: LTT)
Het energiebudget van de Arc A770. (Bron: LTT)
Het energiebudget van de Arc A770. (Bron: LTT)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Intel demonstreert de Arc A770 en belooft "iedereen de das om te doen in prijs-prestatieverhouding" met toonaangevende uitvoering in sommige titels
Fawad Murtaza, 2022-07-22 (Update: 2022-07-22)