Notebookcheck Logo

Hyundai onthult plannen voor een betaalbare elektrische auto die de helft van de prijs van de Ioniq 5 kost

Hyundai werkt officieel aan een kleine elektrische auto, die naar verluidt half zo veel zal kosten als de Ioniq 5 (Afbeelding: Hyundai)
Hyundai werkt officieel aan een kleine elektrische auto, die naar verluidt half zo veel zal kosten als de Ioniq 5 (Afbeelding: Hyundai)
Met een verwachte basisprijs van rond de 20.000 euro moet Hyundai's kleine elektrische auto budgetbewuste EV-kopers in Europa verleiden die zich de populaire maar ook aanzienlijk duurdere Hyundai Ioniq 5 niet kunnen veroorloven.

De markt van batterij-aangedreven elektrische auto's is booming in vele regio's over de hele wereld, maar echt betaalbare EV-modellen blijven eerder schaars ondanks een overvloed aan potentiële kopers. De Zuid-Koreaanse constructeur Hyundai is zich blijkbaar bewust van deze situatie, want het heeft nu gezinspeeld op een nakende toevoeging aan zijn volledig elektrische gamma, dat momenteel bestaat uit de Hyundai Ioniq 5, de Kona Electric en de binnenkort te verschijnen Hyundai Ioniq 6.

Aangezien zelfs de kleine Hyundai Ioniq 5 een catalogusprijs van ten minste € 43.900 heeft in landen als Duitsland, is de autofabrikant van plan om in de toekomst een veel betaalbaardere elektrische auto te lanceren, die zich zou moeten richten op het hoge prijssegment van rond de € 20.000. Volgens een rapport van InsideEVswerden deze plannen onlangs bevestigd door de Europese marketingdirecteur van Hyundai, Andreas-Christoph Hofmann, tijdens zijn optreden op het Automotive News Europe Congres in Praag.

De betaalbare elektrische auto van Hyundai zal echter waarschijnlijk niet bijzonder ruim zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal het een elektrische subcompact of zogenaamde minicar zijn, die vanwege zijn afmetingen vooral voor de Europese markt is ontworpen. Dit aanstaande model zou een van de in totaal 11 nieuwe EV's zijn die Hyundai tegen 2030 op de markt wil brengen. Helaas zal de ontwikkeling van de laaggeprijsde elektrische auto nog enige tijd op zich laten wachten, wat betekent dat koopjesjagers hun adem niet moeten inhouden tot ze een elektrische auto kunnen kopen die praktisch de helft goedkoper is dan de eerder genoemde Hyundai Ioniq 5.

Koop de Pulsar Plus Level 2 40 Amp elektrische autolader op Amazon

Bron(nen)

InsideEVsafbeelding: Hyundai

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Hyundai onthult plannen voor een betaalbare elektrische auto die de helft van de prijs van de Ioniq 5 kost
Enrico Frahn, 2022-07-21 (Update: 2022-07-21)