Notebookcheck Logo

Google Pixel 6a teardown video benadrukt plastic achterkant en verbeterde repareerbaarheid

De Pixel 6a debuteerde tijdens Google I/O 2022 in mei. (Beeldbron: Google)
De Pixel 6a debuteerde tijdens Google I/O 2022 in mei. (Beeldbron: Google)
De Pixel 6a zal deze week beginnen te verschepen, vooruitlopend daarop heeft PBKreviews een teardown video gedeeld op YouTube. Hoewel de Pixel 6a ontzettend veel lijkt op de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, lijkt het erop dat Google een aantal lessen heeft geleerd met betrekking tot repareerbaarheid van zijn recente vlaggenschip smartphones.

De pre-orders zijn eindelijk begonnen voor de Pixel 6a, de eerste mid-range smartphone die Google buiten Noord-Amerika en Japan heeft verkocht sinds de Pixel 4a en Pixel 4a 5G. Zoals we al meldden vorige week, zal Google een paar Pixel Buds A-serie bundelen met Pixel 6 Pro pre-orders. Om de een of andere reden heeft het bedrijf besloten om geen pre-order bonussen aan te bieden voor de Pixel Buds Pro. Hoewel Google de pre-orders pas op 28 juli zal verzenden, PBKreviewsheeft de Pixel 6a al uit elkaar gehaald.

Zoals de video hieronder laat zien, PBKreviewsvan mening dat de Pixel 6a een beter te repareren apparaat is dan de Pixel 6 of de Pixel 6 Pro. Met een score van 7 van een maximum van 10 punten voor repareerbaarheid, PBKreviewsprijst Google voor het opnemen van een plastic treklipje onder de 4.410 mAh-batterij van het apparaat, waardoor deze gemakkelijker te verwijderen is dan de batterijen in de Pixel 6 of Pixel 6 Pro. Omgekeerd, PBKreviewsbenadrukt dat zijn Pixel 6a bekrast aankwam, schijnbaar omdat er stof en puin in de doos zat.

Los daarvan heeft Google een groot grafietpad meegeleverd om overtollige warmte af te voeren, samen met thermische pasta op de Google Tensor SoC. Overigens heeft de Pixel 6a een flexibel plastic achterpaneel dat loslaat van het frame na het aanbrengen van warmte. Helaas heeft Google de USB Type-C-poort op het moederbord van de Pixel 6a gesoldeerd in plaats van een modulaire poort op te nemen. Gezien het ontbreken van ondersteuning voor draadloos opladen, zal een storing in de USB Type-C-poort de Pixel 6a nutteloos maken, tenzij je het hele moederbord vervangt. U kunt meer lezen over de Pixel 6a in ons bijbehorende lanceringsartikel.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 07 > Google Pixel 6a teardown video benadrukt plastic achterkant en verbeterde repareerbaarheid
Alex Alderson, 2022-07-25 (Update: 2022-07-25)