Notebookcheck Logo

Gigabyte AORUS Project Stealth lanceert om PC-bouwen "gemakkelijker" te maken

Het eerste-gen Project Stealth. (Bron: AORUS)
Het eerste-gen Project Stealth. (Bron: AORUS)
Het bouwen van een custom rig kan een lonende en bevredigende ervaring zijn; maar, zoals Gigabyte beweert, het kan frustrerend worden, vooral als het aankomt op het passen van dingen (meestal kabels) rond andere dingen. De OEM heeft de nieuwe AORUS Project Stealth gelanceerd, een PC die assemblage vereist in plaats van bouwen, als een nieuwe oplossing voor deze potentiële problemen.

Volgens Gigabyteis er een markt van enthousiastelingen die genieten van, of houden van het idee van, op maat gemaakte PC-bouwsels, maar ontmoedigd kunnen raken wanneer het tijd wordt om voldoende ruimte te vinden voor het aansluiten van de kabels die erbij betrokken kunnen zijn. De OEM beweert al deze lastige en potentieel woedende stappen te elimineren met de inaugurele AORUS Project Stealth PC montagekit.

Het bestaat uit de nieuwe en aangepaste mid-tower AORUS C300G STEALTH behuizing, die wordt geleverd met het compatibele ELITE STEALTH moederbord voorgeïnstalleerd en met de bijbehorende GAMING OC STEALTH kaart op basis van 8 GB RTX 3070 grafische kaart die er standaard op zit. Gigabyte heeft de kabels van de kit en hun bevestigingen opnieuw ontworpen in een poging tot een meer gestroomlijnde verbindingservaring

Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is het geheugen van zijn keuze te installeren, met behulp van de 4 DIMM-sleuven die tot 128 GB DDR5 RAMen andere componenten die 3 PCIe slots (waarvan 1 op x16); 4 M.2 aansluitingen met PCIe Gen 4 en 6 6Gb/s SATA aansluitingen.

Vanwege de aard van de kit, is de gebruiker beperkt tot het gebruik van de LGA 1700 socket en Z690 chipset, hoewel dit betekent dat elke 12e-gen Intel CPU de bouw (sorry, assemblage) kan voltooien. Daarom, zoals Gigabyte beweert, kan het gebruik van de kit het proces leuker maken. Dat zou ter discussie kunnen staan, hoewel het zekerder is dat het veel gebruiksvriendelijker zou zijn voor desktop enthousiastelingen van elk niveau van vaardigheid of ervaring.

Aan de andere kant impliceert het vooruitzicht wel veel minder keuze en flexibiliteit dan normaal: zelfs de ventilatoren zijn voorgeïnstalleerd. Bovendien bepaalt dit "revolutionaire ontwerp" vooraf de I/O (inclusief een totaal van 2 USB type-C poorten, 4 HDMI poorten en 3 DisplayPorts), om nog maar te zwijgen van de PSU (650W max).

Tot slot is het eerlijk gezegd niet duidelijk of elk hoofdonderdeel op zichzelf staand verkrijgbaar zal zijn (of zelfs als zodanig kan worden verkocht), of dat ze al dan niet compatibel en uitwisselbaar zullen zijn met eventuele volgende STEALTH-lijn producten of niet

Hoe dan ook, de AORUS Project Stealth is vanaf nu verkrijgbaar, hoewel Gigabyte opmerkt dat klanten in de VS contact zullen moeten opnemen met hun dichtstbijzijnde of meest toegankelijke distributeur voor prijzen en beschikbaarheid.

De AORUS C300G STEALTH case... (Bron: Gigabyte)
De AORUS C300G STEALTH case... (Bron: Gigabyte)
...wordt geleverd met een Z690 ELITE STEALTH moederbord... (Bron: Gigabyte)
...wordt geleverd met een Z690 ELITE STEALTH moederbord... (Bron: Gigabyte)
...en standaard een RTX 3070 GAMING OC STEALTH kaart. (Bron: Gigabyte)
...en standaard een RTX 3070 GAMING OC STEALTH kaart. (Bron: Gigabyte)

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Gigabyte AORUS Project Stealth lanceert om PC-bouwen "gemakkelijker" te maken
Deirdre O'Donnell, 2022-05-23 (Update: 2022-05-23)