Notebookcheck Logo

Leaked Pixel 7 series specs suggest that Google's upcoming flagship smartphones won't receive a significant display upgrade

De Pixel 7 Pro en zijn kleinere zustermodel zouden kunnen worden uitgerust met zeer vergelijkbare displays in vergelijking met hun respectieve voorganger (Afbeelding: Google)
De Pixel 7 Pro en zijn kleinere zustermodel zouden kunnen worden uitgerust met zeer vergelijkbare displays in vergelijking met hun respectieve voorganger (Afbeelding: Google)
Hoewel Google al ruim voor hun officiële release dit najaar een preview heeft gegeven van de Pixel 7 en Pixel 7 Pro, heeft het bedrijf de volledige technische specificaties van zijn twee nieuwe vlaggenschip-smartphones nog niet gegeven. Gelukkig heeft een leaker nu een aantal behoorlijk interessante beeldschermspecificaties uit de broncode van twee nieuwe drivers gehaald.

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro zijn al officieel aangekondigd tijdens de Google I/O 2022 een paar weken geleden, maar de in Californië gevestigde zoekmachine kolos heeft nog niet de voorkant van zijn langverwachte vlaggenschip smartphones van 2022 onthuld. Er kan een goede reden zijn voor deze omissie, aangezien gelekte specs nu sterk suggereren dat, naast de ongewijzigde camera setup, de displays van de Pixel 7-serie waarschijnlijk geen grote upgrade zullen krijgen in vergelijking met de huidige Pixel 6-toestellen.

Volgens een rapport van 9to5Googlegeeft de broncode van twee nieuwe display drivers genaamd C10 und P10 aan dat de Pixel 7 en Pixel 7 Pro in feite zouden kunnen worden uitgerust met een aantal zeer vertrouwde panelen vervaardigd door Samsung, aangezien beide displays lijken te beschikken over dezelfde belangrijkste specs als de zeer succesvolle Pixel 6. Naar verluidt zal het basismodel van de Pixel 7 nog steeds een AMOLED-scherm met een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels hebben, evenals een native verversingssnelheid van slechts 90 Hz. Dit paneel met het modelnummer S6E3FC3 zal echter naar verluidt met één millimeter krimpen in de breedte en twee millimeter in de hoogte. Dit zou zeker overeenkomen meteerdere geruchten, die beweerden dat de Google Pixel 7 theoretisch net een tikkeltje kleiner en compacter zou kunnen zijn dan zijn directe voorganger.

Volgens het lek zou de grotere Google Pixel 7 Pro kunnen vasthouden aan de S6E3HC3 of het iets nieuwere S6E3HC4-paneel krijgen, maar beide displays hebben dezelfde 3.120 bij 1.440 pixelresolutie, evenals een native verversingssnelheid van 120 Hz. De algemene afmetingen van deze panelen blijven ongewijzigd, maar het lek in het stuurprogramma hint ook naar een mogelijk nieuwe 1080p weergavemodus, die bijvoorbeeld zou kunnen worden gebruikt in een efficiëntere batterijbesparende modus. Zoals altijd moeten deze aanwijzingen en geruchten met een korreltje zout worden genomen totdat Google officieel de exacte beeldschermspecificaties van de Pixel 7-serie Android -smartphones bevestigt

Bestel de niet-vergrendelde Google Pixel 6 Pro 5G Android smartphone op Amazon

Bron(nen)

9to5Googleafbeelding: Google

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 05 > Gelekte Pixel 7 en Pixel 7 Pro specs suggereren dat Google's aankomende vlaggenschepen geen grote display-upgrade zullen krijgen
Enrico Frahn, 2022-05-29 (Update: 2022-05-29)