Notebookcheck Logo

GaN Systems beweert de kleinste 280 W power brick voor gaming laptops te hebben gemaakt

GaN Systems beweert de kleinste 280 W-voedingssteen voor gaminglaptops te hebben gemaakt (Bron: GaN Systems)
GaN Systems beweert de kleinste 280 W-voedingssteen voor gaminglaptops te hebben gemaakt (Bron: GaN Systems)
AC-adapters voor gaming laptops kunnen soms belachelijk groot zijn. Fabrikanten als GaN Systems en Razer lopen in dit opzicht voorop met hun kleinere adapterontwerpen in vergelijking met de meeste andere fabrikanten.

Terwijl gaming laptops steeds dunner worden, lijken hun respectievelijke AC-adapters niet dezelfde trend te volgen. In feite, zijn er enkele gevallen waar AC-adapters eigenlijk groter zijn geworden met elke opeenvolgende generatie als gevolg van steeds veeleisender hardware. Gelukkig is er ten minste één bedrijf hard aan het werk geweest om de afmetingen en het gewicht van AC-adapters te reduceren.

Volgens het persbericht hieronder heeft stroomvoorzieningsbedrijf GaN Systems een 280 W GaN AC adapter gemaakt van slechts 16 x 6,9 x 2,5 cm en met een gewicht van 700 g bij een vermogensdichtheid van 16 W/in3. Ter vergelijking, de 280 W AC power brick die wordt geleverd met de Eurocom Raptor X15 meet 18 x 8,5 x 3,5 cm.

GaN Systems is echter misschien een beetje laat op het feest. Misschien geen toeval, de 2022 Razer Blade 17 geleverd met een 280 W AC adapter die met ongeveer 16,4 x 7 x 2,5 cm zeer dicht bij de GaN Systems adapter komt. Razer staat bekend om het verzenden van enkele van de kleinste AC-adapters met zijn gaming laptops voor gemakkelijker reizen en transport. Hopelijk meer gaming laptop makers zoals MSI zal beginnen met het aannemen van de GaN Systems lader eerder vroeger dan later.

GaN Systems en Phihong Technology kondigen de voeding voor gaminglaptops met de hoogste vermogensdichtheid in de industrie aan

NUREMBERG, Duitsland (PCIM Europe 2022) EN OTTAWA, Canada - 11 mei 2022 -.GaN-systemen, de wereldleider op het gebied van GaN (galliumnitride) vermogenshalfgeleiders, en Phihong Technology (Phihong), een vooraanstaand bedrijf op het gebied van voedingen, kondigden vandaag het debuut aan van Phihong's280W GaN-lader, de voeding met de hoogste vermogensdichtheid voor gaminglaptops in de branche. Dezerevolutionaire nieuwe GaN-lader zal worden tentoongesteld in GaN Systems' stand #509 (Hal 9) op PCIM Europe 2022.

Phihong's 280W GaN gaming power supply benadrukt een prestatieniveau dat toonaangevend is in de industrie in een ultracompacte behuizing van 160 x 69 x 25 mm en een lichtgewicht ontwerp van 700 gram. Deze lader is 50% kleiner en 30% lichter dan oudere 280W gaming laders.

Bij 16W/in3met een vermogensdichtheid van 16 W/in 3 doorbreekt de 280 W GaN-lader van Phihong de ontwerplimieten en uitdagingen die lange tijd in de industrie werden gehanteerd. De 280W GaN-lader is zeer efficiënt, met een 95% conversie-efficiëntie bij volle belasting en < 0,2W stand-by-verlies bij nullast.

Deze lader brengt baanbrekende R&D en innovatie naar de voedingsindustrie en de markt voor laptop gaming, door het samenvoegen van Phihong's expertise op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van voedingsoplossingen en de toonaangevende GaN-vermogenshalfgeleiders van GaN Systems. De 280 W GaN-voeding voor gaming van Phihong combineert een topologiestructuur met een hoog rendement, nulspannings- en nulstroom-soft switchingtechnologie en digitale besturing, en is voorzien van GaN Systems' vermogenshalfgeleiders.

De vermogenshalfgeleiders van GaN Systems stellen fabrikanten van voedingen in staat om kleinere, lichtere, kosteneffectieve en betrouwbare oplossingen te leveren. De voordelen van GaN maken een efficiëntere en ongeëvenaarde vermogensdichtheid van voedingen mogelijk, terwijl ze tegelijkertijd het hogere vermogen en de snellere oplaadtijden leveren die tegenwoordig belangrijk zijn voor consumenten.

"In deze zeer mobiele wereld willen gebruikers dunne, slanke mobiele apparaten en zoeken ze dezelfde eisen voor de laders die erbij horen. Met GaN zijn de dagen van de "bakstenen" voeding voorbij", zegt Jim Witham, CEO van GaN Systems. "Het is geweldig om te zien dat Phihong GaN Systems in hun AC-adapters heeft ontworpen om het kleine formaat en het hoge vermogen te bereiken waar laptopgebruikers om vragen."

GaN Systems zal Phihong's 280W GaN-lader en een reeks GaN-laders voor het opladen van smartphones en laptops, tot 4X kleiner dan conventionele laders, variërend van 45W tot 280W, demonstreren op PCIM Hall 9, Booth #509.

Contacteer onshierom een afspraak te reserveren of GaN Systems virtueel te ontmoeten op de show.


 

Over GaN Systems

GaN Systems is de wereldwijde leider in GaN vermogenshalfgeleiders met het meest uitgebreide transistorportfolio dat op unieke wijze voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende industrieën van vandaag, waaronder consumentenelektronica, datacenterservers, voedingen, duurzame energiesystemen, industriële motoren en automobielelektronica. Als toonaangevende innovator maakt GaN Systems het mogelijk om kleinere, goedkopere en efficiëntere energiesystemen te ontwerpen. De bekroonde producten van het bedrijf bieden mogelijkheden voor systeemontwerp die vrij zijn van de beperkingen van het silicium van gisteren. Door de regels voor transistorprestaties te veranderen, stelt GaN Systems energieconversiebedrijven in staat hun industrieën radicaal te veranderen en de wereld te transformeren.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 08 > GaN Systems beweert de kleinste 280 W power brick voor gaming laptops te hebben gemaakt
Allen Ngo, 2022-08-17 (Update: 2022-08-17)