Notebookcheck Logo

GOG en Amazon Luna kondigen samenwerking aan: DRM-vrije games spelen via de cloud

De cloudgamingdienst Amazon Luna is in maart 2022 in de VS gelanceerd. (Bron: GOG)
De cloudgamingdienst Amazon Luna is in maart 2022 in de VS gelanceerd. (Bron: GOG)
DRM-vrije titels van de Good Old Game winkel zullen binnenkort worden toegevoegd aan de beheersbare cloud-gamingbibliotheek van Amazon Luna. Omgekeerd zullen Amazon Luna games ook DRM-vrij beschikbaar zijn op GOG.

GOG, respectievelijk Good old Games, het populaire platform voor DRM-vrije games, heeft een samenwerking aangekondigd met de cloud gaming service Amazon Luna. GOG games zullen binnenkort speelbaar zijn via Luna. Luna-games zullen ook DRM-vrij in de GOG-bibliotheek verschijnen.

Nog niet alle details van de samenwerking zijn officieel bekendgemaakt. We weten bijvoorbeeld niet wanneer de samenwerking van start gaat. Er wordt alleen gesproken over "binnenkort". Ook is niet bekend welke GOG-games beschikbaar zullen zijn op Luna en vice versa. Verdere updates over de samenwerking tussen GOG en Amazon Luna volgen nog.

Meer flexibiliteit bij het gamen

GOG biedt voornamelijk oudere games aan, maar ook een paar AAA-titels zoals God of War, Cyberpunk 2077 of Baldur's Gate 3. Het grootste voordeel van het platform is dat de games DRM-vrij ter download worden aangeboden. Dit betekent dat spelers de games die ze hebben gekocht zonder beperkingen en zonder gebonden te zijn aan specifieke platforms of accounts, kunnen downloaden, installeren en gebruiken op hun apparaten.

In de toekomst zullen geselecteerde games van GOG beschikbaar zijn via de Amazon Luna cloud gaming service, wat betekent dat ze ook op smartphones of smart TV's gespeeld kunnen worden. De voordelen van de DRM-vrijstelling blijven behouden. Tegelijkertijd zullen sommige games van het gameplatform van Amazon Luna, dat nog vrij beperkt is, ook beschikbaar zijn op GOG - ook DRM-vrij.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > GOG en Amazon Luna kondigen samenwerking aan: DRM-vrije games spelen via de cloud
Marius Müller, 2024-03-23 (Update: 2024-03-23)