Notebookcheck Logo

Enorme FPS The Finals speelbaar op Steam Deck en Linux in nieuwste update - ontwikkelaar zwijgt over verrassende compatibiliteit

De finale is eindelijk op Linux, maar het is misschien verstandig om de verwachtingen te temperen. (Afbeelding bron: Embark Studios / Unsplash)
De finale is eindelijk op Linux, maar het is misschien verstandig om de verwachtingen te temperen. (Afbeelding bron: Embark Studios / Unsplash)
Populaire free-to-play FPS The Finals is op mysterieuze wijze Linux gaan ondersteunen. Fans willen hun opwinding misschien wat temperen, want Embark Studios heeft de ondersteuning voor het open-source besturingssysteem niet officieel bevestigd of aangekondigd.

Easy Anti Cheat is de vloek van het bestaan van veel Linux gamers, waardoor handheld gamers met Windows apparaten zoals de Asus ROG Ally (momenteel $599,99 bij Best Buy) overblijven als hun enige optie voor veel online multiplayer spellen. Dit gold ook voor The Finals, tenminste tot voor kort. Na een recente update begon The Finals onverwacht te werken vis Steam's Proton compatibiliteitslaag.

Volgens rapporten van GamingOnLinux en fans op Protonbdraait The Fin als op Linux met bijna native prestaties na slechts kleine aanpassingen - PROTON_ENABLE_NVAPI=1 %command% - aan de opstartopties van het spel om DLSS werkend te krijgen. GamingOnLinux rapporteerde echter enkele problemen met voicechat en enkele instellingen in het spel, dus de mogelijkheden kunnen variëren.

Ondanks de overwegend positieve ontvangst van het nieuws, zijn Linux-gamers enigszins huiverig om het spel via Linux te spelen, aangezien de ontwikkelaar niets heeft gezegd over expliciete ondersteuning voor Linux. Het ontbreken van een aankondiging over Linux-compatibiliteit is niet per se een slecht teken, maar er zijn in het verleden gevallen geweest waar het spelen van online spellen met strikte anti-cheat op Linux heeft geresulteerd in accountverboden voor spelers die beweren dat ze niet vals speelden.

We hebben Embark Studios om commentaar gevraagd over de vraag of het veilig is voor Linux-gamers om The Finals te spelen zonder het risico te lopen om gebanned te worden, maar we hebben nog niets gehoord op het moment van publicatie.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 01 > Enorme FPS The Finals speelbaar op Steam Deck en Linux in nieuwste update - ontwikkelaar zwijgt over verrassende compatibiliteit
Julian van der Merwe, 2024-01-17 (Update: 2024-01-17)