Notebookcheck Logo

Energiebesparende Sony Xperia 1 V gebruikt mogelijk nieuwe weergavetechnologie volgens gelekte maker

Het is onduidelijk hoe Sony de LTPO-technologie zou kunnen implementeren bij een mogelijke Xperia 1 V-telefoon. (Beeldbron Sony (Xperia 1 IV)/Unsplash - bewerkt)
Het is onduidelijk hoe Sony de LTPO-technologie zou kunnen implementeren bij een mogelijke Xperia 1 V-telefoon. (Beeldbron Sony (Xperia 1 IV)/Unsplash - bewerkt)
Een interessant gerucht over de Sony Xperia 1 V is onlangs opgedoken met betrekking tot het beeldscherm van de 2023 vlaggenschip smartphone. Blijkbaar zal Sony de LTPO-technologie introduceren voor het OLED-paneel van de Xperia 1 V, maar de bron van deze informatie heeft verklaard dat het eindresultaat van deze introductie misschien niet zal dienen zoals sommigen verwachten.

Het lijkt erop dat de volgende generatie high-end Xperia-telefoon, die waarschijnlijk bekend zal staan als de Sony Xperia 1 Vzal gebruik maken van een nieuwe displaytechnologie (in ieder geval nieuw voor de Xperia-reeks). Deze zal naar verluidt komen in de vorm van een LTPO-paneel, waarbij de lage-temperatuur polykristallijne oxide een extra energiebesparende functie mogelijk maakt. LTPO-schermen kunnen gebruikmaken van variabele vernieuwingsfrequenties, waardoor de batterij van een smartphone langer meegaat.

Terwijl "LTPO" al een bekende term is geworden in de smartphone wereld, met apparaten zoals de Xiaomi 12 Pro en Apple iPhone 14 Pro komen met LTPO displays, Sony heeft tot nu toe vermeden het gebruik van de tech voor haar Xperia line-up. De Xperia 1 IV wordt geleverd met een 4K-capabel OLED-paneel met een vaste verversingssnelheid van 120 Hz, dus de Xperia 1 V zou het eerste toestel in de geliefde reeks zijn dat de nieuwe displaytechnologie met variabele snelheid toepast.

De bron van deze informatie (Weibo via SumahoDigest) beweert ook dat het LTPO-scherm van de Xperia 1 V mogelijk niet in staat is om een energiebesparende variabele vernieuwingsfrequentie te gebruiken bij een 4K-resolutie. Dit lijkt niet veel zin te hebben, aangezien het zinloos zou zijn om de nieuwe technologie over te nemen en vast te zetten op een specifieke vernieuwingsfrequentie alleen om 4K mogelijk te maken op de Sony Xperia 1 V. Maar een LTPO-paneel heeft het potentieel om goed te werken en energie te besparen voor de Mark 5-variant van de Xperia 1 bij het weergeven van FHD-inhoud

Koop de Sony Xperia 1 IV op Amazon

Xperia gerucht. (Beeldbron: Weibo via SumahoDigest)
Xperia vlaggenschip gerucht
Automatische vertaling.
Automatische vertaling

Bron(nen)

SumahoDigest (in het Japans)

Teaser afbeelding (bewerkt): Sony & Amal S op Unsplash

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 11 > Energiebesparende Sony Xperia 1 V gebruikt mogelijk nieuwe weergavetechnologie volgens gelekte maker
Daniel R Deakin, 2022-11-24 (Update: 2022-11-24)