Notebookcheck Logo

Enabot EBO X home robot Kickstarter haalt bijna 20 keer zijn doel

De EBO X. (Bron: Enabot)
De EBO X. (Bron: Enabot)
Enabot beschrijft zijn nieuwste EBO X als de "eerste echte familie bot", en, als zodanig, in staat om te helpen beschermen, vermaken en informeren van uw dierbaren, terwijl het bewegen zelfstandig rond het huis. De lancering via Kickstarter gaat gepaard met een flinke korting op de geplande verkoopprijs van US$999, en heeft er wellicht toe bijgedragen dat het project in korte tijd meer dan 1900% van het oorspronkelijke doel heeft bereikt.

Enabot is een bedrijf dat alles lijkt in te zetten op de veronderstelling dat de tijd van de thuis automaat eindelijk is aangebroken. Daartoe heeft het via Kickstarter zijn eigen nieuwste "familiebot" uitgebracht als de ultieme vervulling van die belofte.

De EBO X is in wezen een verbeterde versie van zijn Air voorganger, met een 4K camera in plaats van de FHD shooter van die robot. Enabot beweert dan ook dat hij alle functies van een slimme luidspreker, een telehealth oudere monitor en een elektronische huisdier metgezel in een - zij het in een pakket dat zelf kan bewegen in het huis met "precisie" sensing.

De AI-verbeterde gadget heeft een "gestabiliseerde" 4K camera voor beveiliging functies en ondersteunt Alexa voor spraakassistentie, maar kan ook inzoomen autonoom rond het huis op zijn wielen dankzij "V-SLAM navigatie".

Deze mogelijkheden, verleend door zijn "verbeterde" dual-core, 5 TOPS-x3M chip, die taken kan uitvoeren zoals valdetectie en om huisdieren, kinderen of indringers uit potentieel gevaarlijke of kwetsbare delen van het huis te houden.

De EBO X kan de gebruiker ook helpen met domotica, zoeken met de stem of familie entertainmentdankzij de ingebouwde Harman AudioEFX-afgestemd geluid. Dan weer zijn er nog enkele beperkingen aan zijn 'Sphero-on-wheels' ontwerp, vooral in zijn onvermogen om trappen te beklimmen of gezien te worden vanaf een hoogte of afstand.

Niettemin heeft de EBO X al bijna ~2000% van zijn doel van 10.000 US$ (of iets minder dan 200.000 US$) bereikt op zijn Kickstarter-campagnemet nog 41 dagen te gaan.

Koop een Echo Show 10 op Amazon

Please share our article, every link counts!
.170
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > Enabot EBO X home robot Kickstarter haalt bijna 20 keer zijn doel
Deirdre O'Donnell, 2023-03-13 (Update: 2023-03-13)