Notebookcheck Logo

DuckDuckGo bundelt drie geavanceerde privacyfuncties in een nieuwe betaalde dienst

DuckDuckGo-gebruikers kunnen zich abonneren op de nieuwe Privacy Pro-bundel (Afbeelding Bron: DuckDuckGo)
DuckDuckGo-gebruikers kunnen zich abonneren op de nieuwe Privacy Pro-bundel (Afbeelding Bron: DuckDuckGo)
De populaire zoekmachine heeft Privacy Pro onthuld, een nieuw abonnement dat drie geavanceerde privacybeschermingsfuncties biedt. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot een VPN, een functie voor het verwijderen van persoonlijke informatie en een functie voor het herstellen van identiteitsdiefstal.

DuckDuckGo, de zoekmachine die populair is vanwege zijn privacyfuncties, heeft een nieuwe betaalde dienst Privacy Pro aangekondigd. De bundel bevat drie geavanceerde functies om de online beveiliging te verbeteren.

Met de Privacy Pro-bundel krijgen gebruikers toegang tot een VPN waarmee ze hun internetverbinding op maximaal vijf apparaten (zoals telefoon, laptop, router, enz.) tegelijk kunnen versleutelen. DuckDuckGo beheert de VPN zelf en beweert dat er geen logboeken worden bijgehouden van VPN-activiteiten of informatie die wordt verstrekt voor het verwijderen van persoonlijke gegevens.

Verder krijgen gebruikers ook een functie voor het verwijderen van persoonlijke gegevens, die hen helpt om persoonlijke gegevens zoals naam en adres te verwijderen van "mensen zoeken"-sites die dergelijke gegevens verzamelen en verkopen. Hiermee verminderen gebruikers het risico op identiteitsdiefstal en spam.

De derde functie is de "Identity Theft Restoration" (Herstel van identiteitsdiefstal), die hulp biedt van Iris®, een toonaangevend bedrijf voor bescherming tegen identiteitsdiefstal. In het geval van identiteitsdiefstal zal deze functie gebruikers helpen met het herstellen van kredietrapporten, het vervangen van documenten en het afhandelen van frauduleuze medische claims.

Op dit moment is Privacy Pro alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten. In de officiële aankondiging op https://spreadprivacy.com/meetprivacypro/ van DuckDuckGo vermeld dat er plannen zijn om de service in de toekomst uit te breiden naar andere regio's.

Gebruikers die zich willen abonneren op Privacy Pro moeten hun DuckDuckGo-browser bijwerken naar de nieuwste versie (beschikbaar voor iOS, Android, macOS en Windows) en de website van DuckDuckGo bezoeken. Op het moment van schrijven kost het maandabonnement $9,99 per maand of $99,99 per jaar.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 04 > DuckDuckGo bundelt drie geavanceerde privacyfuncties in een nieuwe betaalde dienst
Nitisha Upadhye, 2024-04-12 (Update: 2024-04-12)