Notebookcheck Logo

De UDU handheld motion control console brengt mobiel gamen naar buiten en maakt het actiever en leuker

UDU CONSOLE draadloze gamecontroller (Bron: UDU)
UDU CONSOLE draadloze gamecontroller (Bron: UDU)
Met nog 27 dagen te gaan in de campagne, 77 backers en US$13.872 toegezegd van het US$19.574 doel, kan de UDU CONSOLE al worden beschouwd als voorbij het "Kickstarter-project op zoek naar financiering" stadium. Het kan echter nog wel even duren voordat het op de markt komt. Als alles volgens plan verloopt, zouden de leveringen in april 2023 moeten beginnen.

In een markt vol mobiele gamecontrollers is er nog steeds ruimte voor meer, vooral als ze met een twist komen. De UDU CONSOLE, ontworpen door een Deense start-up, komt voort uit een idee dat al in 2018 werd geboren. Het bedrijf werd in 2019 mede opgericht door voormalig LEGO ontwerp en ingenieur Asbjørn H. Christensen en de UDU CONSOLE heeft als doel "inactief gamen te veranderen in een actieve en buitenactiviteit" voor zowel kinderen als hun families.

Volgens het officiële persbericht "is de UDU CONSOLE de eerste console voor mobiel gamen die meeslepende game-ervaringen mogelijk maakt die buiten en actief kunnen zijn." De UDU CONSOLE is meer dan een gewone controller, want hij beschikt over AI en haptiek voor gameplay naast een helder en duidelijk kleurenscherm, RGS LED's en de gebruikelijke knoppen en trackpad.

De UDU CONSOLE maakt gebruik van Bluetooth-connectiviteit en wordt geleverd met een softwaregenoot, namelijk de UDU GAMES-app. De winkelprijs van US$199 krijgt een korting tot 40 procent voor Kickstarter-backers. De UDU Games app zal een maandelijks bedrag van US$10 kosten, maar alle backers krijgen ook 12 maanden gratis. Ga voor meer details naar de Kickstarter-pagina van het project, dat nog niet volledig is gefinancierd (ruwweg 66 procent van het doel is tot nu toe gedekt).

Koop de Nacon MG-X PRO draadloze mobiele controller op Amazon

Bron(nen)

UDU lanceert zijn handheld console met bewegingsbesturing voor een meeslepende, actieve en unieke mobiele game-ervaring

De nieuwe console, beschikbaar op Kickstarter, maakt mobiel gamen actiever en boeiender door motion control en AI en moedigt tijd buitenshuis aan

Denemarken, Kopenhagen,4 oktober 2022:De Deense tech en gaming start-up, UDU, kondigt vandaag de lancering aan van zijn UDU CONSOLE en de UDU GAMES app. Het idee ontstond in 2018 toen medeoprichter Asbjørn H. Christensen als ontwerp- en ingenieursstagiair bij LEGO werkte en zich realiseerde dat bijna al het speelgoed en de spelletjes die kinderen en mensen spelen, hen dwingt om binnen stil te zitten. Hieruit werd in 2019 UDU opgericht met een visie om inactief gamen om te zetten in een actieve en buitenactiviteit, wat de UDU CONSOLE beoogt voor zowel kinderen als gezinnen.

Compatibel met smartphones en tablets en met games die voortdurend worden toegevoegd, is het een console die een geheel nieuwe houding en ervaring zal bieden aan mobiel gamen en is al een 2022 Platinum winnaar van de MUSE Produce Design Award.

Beschikbaar opKickstartervanaf4 oktober, kunnen backers tot 40% korting krijgen op de gebruikelijke verkoopprijs van $199 voor de UDU CONSOLE en 12 maanden gratis abonnement op de UDU GAMES app (normale prijs is een maandelijks bedrag van $10). Backers kunnen het product rond april 2023 verwachten en de algemene verkoop is gepland voor de zomer.

De UDU CONSOLE is de eerste console voor mobiel gamen die meeslepende spelervaringen mogelijk maakt die buiten en actief kunnen zijn. Aangezien 81% van de kinderen en tieners in de wereld niet actief genoeg is, is de console ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.De mobiele games die met de console kunnen worden gespeeld, worden bestuurd met fysieke gebaren en de next level bewegingsdetectie begrijpt de bewegingen van de spelers via AI en vertaalt deze in betekenisvolle gameplay. Dit maakt de games veel meeslepender, actiever en leuker om een leerzame game-ervaring te creëren. De HD Haptics maken het ook mogelijk om 1:1 te voelen wat er in de games gebeurt door de trilling van een zwaard als het door de lucht snijdt of de stroming van het penseel als het het doek raakt - wat er ook gebeurt in de game zal super echt aanvoelen voor iedereen die speelt.

De console heeft niet alleen indrukwekkende AI en Haptics voor gameplay, maar ook een helder en duidelijk kleurenscherm, RGB LED's, een trackpad, knijpknop en triggerknop om elk spel uniek en cognitief logisch te maken om te spelen. Beginnen met spelen is eenvoudig en gebruikers kunnen de UDU CONSOLE gewoon aansluiten op elke smartphone of tablet via Bluetooth en de UDU GAMES app gebruiken om toegang te krijgen tot een universum van boeiende aangepaste games - de meeste gebaseerd op geo-locatie - met honderden uren sociaal, leerzaam en onderhoudend spel voor kinderen, tieners, volwassenen en het hele gezin.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2022 10 > De UDU handheld motion control console brengt mobiel gamen naar buiten en maakt het actiever en leuker
Codrut Nistor, 2022-10-14 (Update: 2022-10-14)