Notebookcheck Logo

BeagleBoard BeaglePlay: nieuwe open-source SBC geïntroduceerd voor US$99

De BeaglePlay wordt verkocht voor minder dan US$100. (Beeldbron: BeagleBoard Foundation)
De BeaglePlay wordt verkocht voor minder dan US$100. (Beeldbron: BeagleBoard Foundation)
De BeagleBoard Foundation is begonnen met het aanbieden van de BeaglePlay, een compacte SBC uitgerust met een TI AM625 processor en 2 GB RAM. De BeaglePlay wordt verkocht voor US$99 en wordt geleverd met een aangepaste Debian Linux build voorgeïnstalleerd, naast andere functies.

De BeagleBoard Foundation heeft de BeaglePlay geïntroduceerd, een open-source single-board computer (SBC) van 82,5 x 80 mm. Volgens de stichting beschikt de BeaglePlay over een TI AM625 processor, die vier ARM Cortex-A53 kernen bevat geklokt op 1,4 GHz, een enkele Cortex-M4F microcontroller die draait op 400 MHz en een Cortex-R5F microcontroller. Daarnaast heeft de chipset een PowerVR Rogue GPU en een dual-core programmeerbaar real-time unit subsysteem (PRUSS) dat piekt op 333 MHz.

Bovendien bevat de BeagleBoard Foundation 2 GB RAM en 16 GB eMMC flash-opslag die kan worden uitgebreid met een microSD-kaart. Zoals de afbeelding hieronder laat zien, biedt de SBC ook Ethernet, HDMI, USB Type-A en USB Type-C connectiviteit, naast andere I/O. Verder heeft de BeagleBoard Foundation de BeaglePlay compatibel gemaakt met verschillende add-ons van derden, waaronder camera's, displays en sensoren zoals de MikroBus header, Seeed Studio producten en de SparkFun QWIIC Connect interface.

De BeaglePlay is nu te bestellen voor US$99 bij Digi-Key en Newark. Terwijl de BeagleBoard Foundation opmerkt dat de SBC beschikbaar zou moeten zijn bij Mouser, zal de detailhandelaar het bord pas in mei op voorraad hebben. Ter referentie, de BeaglePlay wordt geleverd met een aangepaste Debian Linux build voorgeïnstalleerd. Zie de documentatie van de BeagleBoard Foundation voor meer informatie.

(Beeldbron: BeagleBoard Foundation)
(Beeldbron: BeagleBoard Foundation)
Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 03 > BeagleBoard BeaglePlay: nieuwe open-source SBC geïntroduceerd voor US$99
Alex Alderson, 2023-03-16 (Update: 2023-03-16)