Notebookcheck Logo

Gerucht | Apple iPhone 15 Pro-modellen komen met prijsverhoging ten opzichte van het iPhone 14 Pro-duo

De iPhone 15 Pro-modellen zouden duurder kunnen zijn dan hun voorgangers. (Bron: Apple)
De iPhone 15 Pro-modellen zouden duurder kunnen zijn dan hun voorgangers. (Bron: Apple)
Volgens een nieuw lek zou Apple het prijskaartje van zijn volgende generatie Pro-modellen kunnen verhogen. Naar verluidt zouden de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max (of iPhone 15 Ultra) een prijskaartje krijgen dat iets hoger ligt dan dat van hun voorgangers.

De iPhone 15-serie zal naar verwachting veel later in het jaar zijn debuut maken. Ver daarvoor zijn echter al details over Apple's next-gen smartphones opgedoken, waarbij de laatste beweert dat er een prijsverhoging aan zit te komen.

Volgens Chinese bronnen bereidt Apple een prijsverhoging voor de iPhone 15-serie voor. Deze prijsverhoging zal naar verwachting niet voor de hele serie gelden, maar de bron beweert dat vooral de iPhone 15 Pro-modellen meer zullen kosten dan hun voorgangers. Vermoedelijk is dit bedoeld om de kloof tussen de vanille-modellen en het Pro-duo te vergroten. Voor wat perspectief, de iPhone 14 Plus begint bij 899 dollar, en de stap naar de iPhone 14 Pro kost 100 dollar extra en kost 999 dollar.

Als dit lek klopt, zal Apple de prijsafstand tussen deze twee modellen vergroten, misschien met de iPhone 15 Plus een MSRP van 899 dollar behoudt, terwijl de iPhone 15 Pro een kleine stijging tot 1.049 dollar krijgt. Maar elk jaar duiken er geruchten op over een prijsverhoging voor de volgende generatie iPhone, en dit zou wel eens het zoveelste gerucht kunnen zijn - vooral omdat Apple sinds de iPhone X een basisprijs van 999 dollar voor zijn vlaggenschipmodellen hanteert iPhone X in 2017.

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Apple iPhone 15 Pro-modellen komen met prijsverhoging ten opzichte van het iPhone 14 Pro-duo
Ricci Rox, 2023-01-10 (Update: 2023-01-10)