Notebookcheck Logo

Apple Mac mini teardowns onthullen grotere heatsink voor Apple M2 Pro configuraties en SSD wijzigingen

De Mac mini blijft gemakkelijk te openen maar moeilijk te repareren. (Beeldbron: Brandon Geekabit)
De Mac mini blijft gemakkelijk te openen maar moeilijk te repareren. (Beeldbron: Brandon Geekabit)
De nieuwe Mac mini mag dan trouw blijven aan zijn roots uit 2010, maar Apple heeft de interne onderdelen vernieuwd met Apple M2 en Apple M2 Pro chipsets. Hoewel er enkele interne wijzigingen zijn, ziet de nieuwste Mac mini er ook van binnen opvallend hetzelfde uit.

YouTubers zijn begonnen met het demonteren van de nieuwe Mac mini, een mini-pc die Apple vorige week aankondigde naast de nieuwe MacBook Pro 14 en MacBook Pro 16. Terwijl Apple zijn eerste ARM-gebaseerde mini-pc uitbracht met alleen de Apple M1, is de nieuwste iteratie gekomen met de Apple M2 en Apple M2 Pro opties. De onderstaande video's laten zien dat de Mac mini net zo eenvoudig uit elkaar te halen is als altijd, met een paar clips die de plastic onderkant aan het aluminium chassis bevestigen.

Als je de plastic plaat verwijdert, zie je de Wi-Fi-antenne en de ventilatormodule, die ongewijzigd blijven ten opzichte van de Apple M1 editie. Het koellichaam lijkt ook ongewijzigd op modellen aangedreven door de Apple M2. Omgekeerd, versies uitgerust met deApple M2 Promet een langere koelplaat, herkenbaar aan de ventilatorbehuizing die verder reikt dan de ronde uitsparing voor de bodemplaat van de machine. Hetzelfde geldt voor de logische kaart, die groter is op deApple M2 Proversies.

Kortom, de meeste generatiewisselingen bestaan tussen Mac mini machines met Apple M1 enApple M2 ProsoC's, ondanks hun identieke behuizing. Alle modellen van de Apple M2-generatie worden echter geleverd met 256 GB SSD-modules, in plaats van twee modules van 128 GB bij de Apple M1-modellen. Volgens MacRumorsresulteert deze verandering in 30-50% lagere lees- en schrijfsnelheden voor SKU's met 256 GB opslagruimte. Let wel, dit geldt voor alle machines van de Apple M2-generatie, inclusief de nieuwe MacBook Pro 14 en MacBook Pro 16. De aanschaf van een model met 512 GB aan opslag lost deze tekortkoming op, maar het blijft een vreemde beslissing om de prestaties tussen generaties te verlagen voor sommige goedkopere configuraties.

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 01 > Apple Mac mini teardowns onthullen grotere heatsink voor Apple M2 Pro configuraties en SSD wijzigingen
Alex Alderson, 2023-01-26 (Update: 2023-01-26)