Notebookcheck Logo

Acer Nitro XV275UX: Nieuwe en snelle gamingmonitor met USB Type C en 240 Hz

Acer Nitro XV275UX: Gamingmonitor met bijzonder hoge verversingssnelheid
Acer Nitro XV275UX: Gamingmonitor met bijzonder hoge verversingssnelheid
De Nitro XV275U is een nieuw hogeresolutiedisplay van Acer met een bijzonder hoge vernieuwingsfrequentie. Het scherm is daarmee bijzonder geschikt voor videogames en ondersteunt ook de synchronisatie van beelduitvoer en beeldweergave.

Acer breidt zijn eigen, toch al uitgebreide assortiment monitoren uit met de nieuwe Acer Nitro XV275U. Dit is een paneel met een schermdiagonaal van 27 inch - geen atypische grootte voor een monitor. De resolutie is 2560 x 1440 en belooft dus een vrij hoge scherpte. Vergeleken met een 4K-paneel is weergave met een hoge beeldsnelheid in native resolutie aanzienlijk minder CPU-intensief.

De maximale vernieuwingsfrequentie is dan ook gespecificeerd op maximaal 240 Hz, dus veeleisende videogamers zouden met de Acer Nitro XV275U aan hun trekken moeten komen. Volgens de fabrikant bedraagt de helderheid 300 cd/m² en de statische contrastverhouding 1.000:1, wat overeenkomt met de typische waarden voor een IPS-paneel. De sRGB-kleurruimte wordt naar verluidt voor 99% gedekt, wat zou moeten resulteren in een kleurrijke weergave. De gaming monitor claim wordt verder versterkt door de ondersteuning voor FreeSync Premium, en de grijs-naar-grijs reactietijd wordt gespecificeerd als één milliseconde.

De Acer Nitro XV275U kan beeldsignalen ontvangen via twee HDMI 2.0- en DisplayPort 1.4-poorten. Een USB Type C poort, die niet alleen beeldsignalen kan verzenden maar ook het aangesloten apparaat van stroom kan voorzien via USB PD, ontbreekt hier echter. Er zijn twee 3-watt luidsprekers aan boord, de hoogte van de monitor kan met 110 millimeter worden aangepast en het paneel kan worden gekanteld en gedraaid. Tot slot is montage op een VESA-bevestiging mogelijk. Informatie over prijzen of marktintroductie is nog niet beschikbaar.

Een mogelijk alternatief: Koop de KOORUI Gaming Monitor 27 inch op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > Acer Nitro XV275UX: Nieuwe en snelle gamingmonitor met USB Type C en 240 Hz
Silvio Werner, 2023-12-11 (Update: 2023-12-11)