Notebookcheck Logo

2024 Tesla Model Y Juniper facelift klaar voor zomerrelease met opnieuw ontworpen behuizing en nieuwe batterij

2024 Model Y Juniper render gestyled naar de Highland (afbeelding: LaMianDesign/X)
2024 Model Y Juniper render gestyled naar de Highland (afbeelding: LaMianDesign/X)
Tesla heeft het interieur van de Model Y in oktober al vernieuwd met LED-verlichting voor het interieur en nieuwe wielen. Een grondige facelift van de buitenkant van de Model Y is binnenkort gepland, met ook verbeterde specificaties, voor een release in de zomer van 2024.

Tesla bereidt zich voor om met de Model Y van 2024 te doen wat het met de Model 3 Highlandeen facelift en een herontwerp van het interieur en bronnen uit de Gigafabriek in Shanghai hebben bevestigd dat het model wordt aangepast om het volgende zomer uit te brengen.

De Tesla Model Y release van midden 2024 heeft intern een codenaam, volgens de geruchten Project Junipernet als de Model 3 Highland. De Highland refresh omvat slankere vormen en een iets langere carrosserie, evenals gerestylede kop- en achterlichten, opgewaardeerd interieur en specificaties, plus nieuwe badging.

2024 Model Y Juniper ontwerp en specificaties

De Model Y kreeg al de LED-achtergrondverlichting die de Model 3 Highland introduceerde, dus de 2024 Juniper-vernieuwing zou een extra revisie van het interieur moeten omvatten. De Model Y, wereldwijd de best verkochte auto van Tesla, zou een grotere en gedurfder herontwerp krijgen om het op te nemen tegen Tesla's grootste concurrent BYD die zijn bestsellers in China al heeft vernieuwd, evenals zijn andere geduchte concurrenten daar.

BYD kan Tesla dit kwartaal voorbijstreven en de grootste EV-fabrikant ter wereld worden, volgens sommige analisten volgens sommige analisten, en Tesla reageert hierop door zijn grootste Gigafabriek in Shanghai te upgraden om deze voor te bereiden op de Model Y-productie van 2024.

Tesla zou de Juniper aanvankelijk in de herfst aankondigen, maar heeft de lancering blijkbaar vervroegd om de strijd aan te gaan met directe concurrenten zoals de goedkopere Zeeleeuw die BYD onlangs onthulde. Naar verluidt gaat Tesla de Juniper ook uitrusten met een nieuwe, mogelijk grotere M3P batterij van CATL, van het type dat werd gebruikt in de Model 3 Highland refresh.

Volgens fabrieksbronnen zal Tesla zijn Chinese fabriek rond de nieuwjaarsfestiviteiten een week stilleggen om zijn nieuwere productiefaciliteiten daar te upgraden. De fabriek zal indien nodig extra aanpassingen uitvoeren om zich voor te bereiden op de massaproductie van Model Y Juniper, met een releasedatum die gepland staat voor midden 2024, over ongeveer twee kwartalen.

Koop de 48A Tesla Muurconnector met 24" kabel op Amazon

Bron(nen)

Please share our article, every link counts!
> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2023 12 > 2024 Tesla Model Y Juniper facelift klaar voor zomerrelease met opnieuw ontworpen behuizing en nieuwe batterij
Daniel Zlatev, 2023-12-27 (Update: 2023-12-27)